use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Κοτόσουπα με κρέμα αυγολέμονο

  • Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρες 10 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
  • 5
recipe image Κοτόσουπα με κρέμα αυγολέμονο

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 1 μεγάλο κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες
  • 200 γρ. ρύζι για σούπα
  • 2000 ml νερό
  • 1 κρεμμύδι
  • 60 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
  • Φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
  • Αλάτι
Για το Αυγολέμονο
  • 1 κουταλιά της σούπας κόρν φλάουρ
  • 500 γρ. ζωμό ζεστό από την σούπα
  • 20 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
  • 2 κρόκους αυγών
  • 2 λεμόνια
  • Φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
  • Αλάτι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Βράζουμε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι και το νερό , προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και βράζουμε το κοτόπουλο για 45’.
      2. Κατόπιν αφαιρούμε το κοτόπουλο από τον ζωμό, τον περνάμε από σίτα.
      3. Κρατάμε 500 ml. για την κρέμα αυγολέμονο και τον επαναφέρουμε στην κατσαρόλα. Μόλις ο ζωμός πάρει μια βράση προσθέτουμε το ρύζι, βράζουμε για 20’ και αποσύρουμε.
      4. Ετοιμάζουμε την κρέμα αυγολέμονο.
      5. Σε ένα κατσαρολάκι χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους, προσθέτουμε το κόρν φλάουρ, το κρύο ζωμό που κρατήσαμε και ανακατεύουμε καλά με σύρμα.
      6. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και 2 φλυτζάνια ζεστό ζωμό από την κοτόσουπα.
      7. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα.
      8. Αποσύρουμε, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Περιχύνουμε το αυγολέμονο στο στη σούπα και ανακατεύουμε καλά.
      9. Τέλος ψήνουμε το κοτόπουλο στο γκριλ μέχρι να πάρει χρώμα και σερβίρουμε τη σούπα με κοτόπουλο.