Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Θρακιώτικη λαχανιά

  • Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρες 40 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
  • Μερίδες 5
recipe image Θρακιώτικη λαχανιά

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 1500 γρ. χοιρινό κομμένο σε μερίδες (σπάλα ή μπούτι ή χτένι)
  • 1000 γρ. λευκό λάχανο ψιλοκομμένο
  • 800 ml ζωμό κρέατος
  • 3 πράσα ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας κόκκινο γλυκό πιπέρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
  • 100 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
Για το σερβίρισμα
  • Λεμόνι
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό ή σέλινο
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Σε μία πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρέας πολύ καλά και από όλες τις πλευρές και αλατοπιπερώνουμε.
  2. Προσθέτουμε το ζωμό και ξαφρίζουμε για όσο χρειάστεί, βράζουμε το κρέας για 60’ ή μέχρι να βράσει καλά.
  3. Κατόπιν σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε τα πράσα και το λάχανο με το υπόλοιπο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί.
  4. Προσθέτουμε το κόκκινο πιπέρι, αλάτι, το μπούκοβο και σταδιακά όσο ζωμό χρειαστεί για να βράσει το λάχανο και να μείνει με το λάδι του, περίπου για 40 λεπτά.
  5. Σερβίρουμε το λάχανο με το κρέας με λεμόνι, ψιλοκομμένο μαϊντανό ή σέλινο.
Μπορούμε αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε και λάχανο τουρσί