Θρακιώτικη λαχανιά
- Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρες 40 λεπτά
- Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
- 5
Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 1500 γρ. χοιρινό κομμένο σε μερίδες (σπάλα ή μπούτι ή χτένι)
- 1000 γρ. λευκό λάχανο ψιλοκομμένο
- 800 ml ζωμό κρέατος
- 3 πράσα ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιά της σούπας κόκκινο γλυκό πιπέρι
- ½ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
- 100 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Για το σερβίρισμα
- Λεμόνι
- Ψιλοκομμένο μαϊντανό ή σέλινο
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σε μία πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρέας πολύ καλά και από όλες τις πλευρές και αλατοπιπερώνουμε.
- Προσθέτουμε το ζωμό και ξαφρίζουμε για όσο χρειάστεί, βράζουμε το κρέας για 60’ ή μέχρι να βράσει καλά.
- Κατόπιν σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε τα πράσα και το λάχανο με το υπόλοιπο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί.
- Προσθέτουμε το κόκκινο πιπέρι, αλάτι, το μπούκοβο και σταδιακά όσο ζωμό χρειαστεί για να βράσει το λάχανο και να μείνει με το λάδι του, περίπου για 40 λεπτά.
- Σερβίρουμε το λάχανο με το κρέας με λεμόνι, ψιλοκομμένο μαϊντανό ή σέλινο.
Μπορούμε αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε και λάχανο τουρσί