use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Θρακιώτικη λαχανιά

  • Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρες 40 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
  • 5
recipe image Θρακιώτικη λαχανιά

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 1500 γρ. χοιρινό κομμένο σε μερίδες (σπάλα ή μπούτι ή χτένι)
  • 1000 γρ. λευκό λάχανο ψιλοκομμένο
  • 800 ml ζωμό κρέατος
  • 3 πράσα ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας κόκκινο γλυκό πιπέρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
  • 100 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
Για το σερβίρισμα
  • Λεμόνι
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό ή σέλινο

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Σε μία πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρέας πολύ καλά και από όλες τις πλευρές και αλατοπιπερώνουμε.
      2. Προσθέτουμε το ζωμό και ξαφρίζουμε για όσο χρειάστεί, βράζουμε το κρέας για 60’ ή μέχρι να βράσει καλά.
      3. Κατόπιν σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε τα πράσα και το λάχανο με το υπόλοιπο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί.
      4. Προσθέτουμε το κόκκινο πιπέρι, αλάτι, το μπούκοβο και σταδιακά όσο ζωμό χρειαστεί για να βράσει το λάχανο και να μείνει με το λάδι του, περίπου για 40 λεπτά.
      5. Σερβίρουμε το λάχανο με το κρέας με λεμόνι, ψιλοκομμένο μαϊντανό ή σέλινο.
      Μπορούμε αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε και λάχανο τουρσί