Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Λαδένια Μήλου

  • Χρόνος Μαγειρέματος40 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας40 λεπτά
  • Μερίδες 6

Υλικά
 

Για την Ζύμη
  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 320 ml. νερό περίπου
  • 8 γρ. ξερή μαγιά
  • 50 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Επιπλέον θα χρειαστείτε
  • 2-3 μεγάλα κρεμμύδια
  • 6 μεγάλες ντομάτες
  • 100 ml. ελαιόλαδο
  • Χοντρό αλάτι
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Σε ένα μπωλ διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο νερό, προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι και αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό σημείο για 10΄.
  2. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και το ελαιόλαδο στο μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη, αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10’.
  3. Κόβουμε τις ντομάτες σε χοντρές φέτες, τις βάζουμε σ΄ένα τρυπητό και τις αλατίζουμε με χοντρό αλάτι.
  4. Σε ένα μεγάλο ταψί ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο, βάζουμε μέσα το ζυμάρι το πιέζουμε με τα χέρια μέχρι να το απλώσουμε σε όλο το ταψί.
  5. Αφήνουμε τη λαδένια 20’ σε ζεστό σημείο και κατόπιν προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες, πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C Κελσίου και ψήνουμε στους 180°C Κελσίου για 45 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε τη λαδένια ζεστή ή κρύα.
- Μπορούμε να προσθέσουμε ρίγανη, ελιές ή κάπαρη