use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Μοσχαράκι με φασολάκια

  • Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρες 20 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας30 λεπτά
  • 4
recipe image Μοσχαράκι με φασολάκια

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 1000 γρ. μοσχάρι,  σπάλα ή ελιά
  • 1000 γρ. φασολάκια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • 250 ml τοματοχυμό
  • 250 ml ζωμό κρέατος
  • 80 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Καθαρίζουμε τα φασολάκια και κόβουμε σε μέτρια κομμάτια το μοσχάρι.
      2. Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μοσχάρι, από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει.
      3. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το καρότο, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3’ ακόμη.
      4. Προσθέτουμε τον τοματοχυμό, τις ντομάτες ψιλοκομμένες, τα μπαχάρια, τη ζάχαρη και το ζωμό.
      5. Σιγοβράζουμε το μοσχάρι για περίπου 40’.
      6. Κατόπιν σοτάρουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο τα φασολάκια, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
      7. Αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για περίπου 40’και σερβίρουμε.
      - Μπορούμε να αρωματίσουμε το φαγητό με ένα ξυλάκι κανέλα - Χρησιμοποιούμε όποια ποικιλία φασολάκια μας αρέσουν