Μοσχαράκι με φασολάκια
Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρες 20 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας30 λεπτά
4

Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 1000 γρ. μοσχάρι, σπάλα ή ελιά
- 1000 γρ. φασολάκια
- 1 κρεμμύδι
- 1 καρότο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 ώριμες ντομάτες
- 250 ml τοματοχυμό
- 250 ml ζωμό κρέατος
- 80 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 4-5 κόκκους μπαχάρι
- ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Καθαρίζουμε τα φασολάκια και κόβουμε σε μέτρια κομμάτια το μοσχάρι.
- Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μοσχάρι, από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει.
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το καρότο, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3’ ακόμη.
- Προσθέτουμε τον τοματοχυμό, τις ντομάτες ψιλοκομμένες, τα μπαχάρια, τη ζάχαρη και το ζωμό.
- Σιγοβράζουμε το μοσχάρι για περίπου 40’.
- Κατόπιν σοτάρουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο τα φασολάκια, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
- Αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για περίπου 40’και σερβίρουμε.
- Μπορούμε να αρωματίσουμε το φαγητό με ένα ξυλάκι κανέλα
- Χρησιμοποιούμε όποια ποικιλία φασολάκια μας αρέσουν
