use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Πουρές γλυκοπατάτας με ψαρονέφρι και σάλτσα ελαιόλαδου με μυρωδικά

Πουρές γλυκοπατάτας με ψαρονέφρι και σάλτσα ελαιόλαδου με μυρωδικά
  • Έτοιμο σε1 ώρες 45 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας1 ώρες 30 λεπτά
  • Μερίδες 4
recipe image ΠΟΥΡΕΣ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Υλικά
 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΣ
  • 1500 γραμμάρια γλυκοπατάτες
  • 50 γραμμάρια Eξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Π.Ο.Π Καλαμάτα
  • 12 γραμμάρια αλάτι
  • 6 γραμμάρια φρέσκο ξύσμα λάιμ
  • 100 γραμμάρια γάλα
ΓΙΑ ΤΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ
  • 500 γραμμάρια χοιρινό ψαρονέφρι κομμένος σε φέτες
  • γραμμάρια Eξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Π.Ο.Π Καλαμάτα
  • 10 γραμμάρια αλάτι
  • 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ
  • 50 γραμμάρια ταχίνι
  • 200 γραμμάρια Eξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Π.Ο.Π Καλαμάτα
  • 30 γραμμάρια μουστάρδα
  • 5 γραμμάρια αλάτι
  • 20 γραμμάρια χυμός λεμονιού
  • 2 γραμμάρια αλεσμένο κύμινο
  • 20 γραμμάρια μέλι
ΣΤΗΣΙΜΟ ΠΙΑΤΟΥ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ
  • Λίγες φύτρες αρακά ή οτιδήποτε άλλο βρώσιμο φύλλο έχουμε

      Εκτέλεση

      ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΣ
      1. Πλένουμε καλά τις γλυκοπατάτες και τις σκουπίζουμε. Τις τυλίγουμε μία-μία ξεχωριστά με λαδόκολλα και έπειτα τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 1ώρα και 30 λεπτά.
      2. Με ένα πιρούνι τρυπάμε μία για να δούμε αν έχει μαλακώσει. Μόλις είναι έτοιμες, τις βγάζουμε από τις λαδόκολλές, τις ξεφλουδίζουμε και τις βάζουμε σε ένα μπλέντερ ή μούλτι και χτυπάμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το ξύσμα. Πολτοποιούμε μέχρι να γίνει ένας λείος πουρές.
      ΓΙΑ ΤΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ
      1. Κόβουμε το κρέας σε λωρίδες. Σε μια αντικολλητική επιφάνεια ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και βάζουμε το σκόρδο, το θυμάρι και αλατίζουμε την επιφάνεια του τηγανιού. Έπειτα, βάζουμε τις φέτες από το ψαρονέφρι. Τις αλατίζουμε και από επάνω. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τις ψήνουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Αφαιρούμε το κρέας από το τηγάνι και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
      ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ
      1. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπλέντερ/μούλτι και τα ομογενοποιούμε.
      ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
      1. Σε ένα πιάτο απλώνουμε 1 κουταλιά από τον πουρέ γλυκοπατάτας και από πάνω τοποθετούμε τις φέτες ψαρονέφρι. Περιχύνουμε με λίγη από τη σάλτσα ελαιόλαδου.
      2. Ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο. Στολίζουμε με λίγες φύτρες αρακά ή οτιδήποτε άλλο βρώσιμο φύλλο έχουμε.