use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Μπακαλιάρος Τσιλαδιά Μεσσηνίας

  • Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρες
  • Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
  • 5
recipe image Μπακαλιάρος Τσιλαδιά Μεσσηνίας

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 1500 γρ. μπακαλιάρο παστό ξαρμυρισμένο
  • 5 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
  • 700 γρ. ντομάτες κομμένες σε χοντρές φέτες
  • 250 ml. ντοματοχυμό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 100 γρ. κορινθιακές μαύρες σταφίδες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1-2 κλωναράκια ρίγανη
  • 150 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Χοντρό αλάτι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Σ’ ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι σωτάρουμε με το μισό ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, για 5 λεπτά, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το χυμό ντομάτας, τα δαφνόφυλλα, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και τέλος τον τοματοχυμό.
      2. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, αποσύρουμε και προσθέτουμε τις σταφίδες.
      3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C και κόβουμε τις ντομάτες σε χοντρές φέτες.
      4. Σε μεγάλο ταψί στρώνουμε τις μισές φέτες από τις ντομάτες, επάνω τους τοποθετούμε το μπακαλιάρο, καλύπτουμε τις υπόλοιπες ντομάτες, περιχύνουμε με την σάλτσα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
      5. Ψήνουμε στους 180o C για περίπου 1 ώρα. Η τσιλαδιά σερβίρεται ζεστή ή κρύα.
      Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φρέσκο μπακαλιάρο ή κάποιο αντίστοιχο ψάρι Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό στο φαγητό γιατί οι ντομάτες θα βγάλουν τα υγρά τους