Μπακαλιάρος Τσιλαδιά Μεσσηνίας
Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρες
Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
5

Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 1500 γρ. μπακαλιάρο παστό ξαρμυρισμένο
- 5 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
- 700 γρ. ντομάτες κομμένες σε χοντρές φέτες
- 250 ml. ντοματοχυμό
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 100 γρ. κορινθιακές μαύρες σταφίδες
- 2 φύλλα δάφνης
- 1-2 κλωναράκια ρίγανη
- 150 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Χοντρό αλάτι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σ’ ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι σωτάρουμε με το μισό ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, για 5 λεπτά, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το χυμό ντομάτας, τα δαφνόφυλλα, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και τέλος τον τοματοχυμό.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, αποσύρουμε και προσθέτουμε τις σταφίδες.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C και κόβουμε τις ντομάτες σε χοντρές φέτες.
- Σε μεγάλο ταψί στρώνουμε τις μισές φέτες από τις ντομάτες, επάνω τους τοποθετούμε το μπακαλιάρο, καλύπτουμε τις υπόλοιπες ντομάτες, περιχύνουμε με την σάλτσα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε στους 180o C για περίπου 1 ώρα. Η τσιλαδιά σερβίρεται ζεστή ή κρύα.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φρέσκο μπακαλιάρο ή κάποιο αντίστοιχο ψάρι
Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό στο φαγητό γιατί οι ντομάτες θα βγάλουν τα υγρά τους
