use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Μπαρμπούνια σαβόρο

  • Χρόνος Μαγειρέματος30 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας30 λεπτά
  • 4
recipe image Μπαρμπούνια σαβόρο

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 1000 γρ. μπαρμπούνια
  • 150 γρ. αλεύρι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 80 ml ξύδι
  • 100 ml Ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό
  • 50 gr. σταφίδες
  • 2 κλωναράκια δενδρολίβανο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Καθαρίζουμε και αλατίζουμε τα ψάρια και τα αφήνουμε να στραγγίσουν για 30′ από τα υγρά τους.
      2. Αλευρώνουμε,  τινάζουμε τα ψάρια πολύ καλά ώστε να μη μείνει επάνω τους πολύ αλεύρι και τηγανίζουμε στο καυτό ελαιόλαδο, κάθε φορά 3 ψάρια ώστε να μη πέσει η θερμοκρασία του λαδιού.
      3. Τα βάζουμε σε πιατέλα και τα κρατάμε ζεστά.
      4. Αφού τηγανίσουμε τα ψάρια, στο ελαιόλαδο που έχει μείνει στο τηγάνι προσθέτουμε τα σκόρδα κομμένα σε φέτες, και αμέσως το ξύδι, το δεντρολίβανο και το φύλλο δάφνης.
      5. Αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει , προσθέτουμε τις σταφίδες και περιχύνουμε τα ψάρια.
      6. Σερβίρουμε ιδανικά σε θερμοκρασία δωματίου.
      - Μπορούμε να προσθέσουμε στη σάλτσα και 50 ml πετιμέζι