Μπαμπανάτσα Μεσσηνίας
Χρόνος Προετοιμασίας5 λεπτά
4

Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες
- 4 φέτες μπαγιάτικο προζυμένιο ψωμί
- 50 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
- 150 γρ. τυρί φέτα Καλαμάτας
- 5-6 μαύρες ελιές
- Θαλασσινό αλάτι
- ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
- 3-4 φύλλα φρέσκο δυόσμο
- 2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Τρίβουμε τις ντομάτες στη χοντρή πλευρά του τρίφτη μέσα σ΄ένα μπωλ, προσθέτουμε την αποξηραμένη ρίγανη λίγο από το ελαιόλαδο, αλάτι και ανακατεύουμε.
- Σε μια πιατέλα σερβιρίσματος τοποθετούμε το ψωμί, τοποθετούμε επάνω τους τις ντομάτες, τη θρυμματισμένη φέτα και τις ελιές.
- Προσθέτουμε τα φύλλα δυόσμου και ρίγανης, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
- Μπορούμε να προσθέσουμε και μερικά φύλλα βασιλικό
- Χρησιμοποιούμε όποιο τύπου ψωμιού μας αρέσει
