use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Πουρές με Γλυκοπατάτες

Εδώ θα βρείτε συνταγή για Πουρέ με Γλυκοπατάτες & Ελαιόλαδο Άλτις Π.Γ.Ε Χανιά Κρήτης. Για περισσότερες Χειμωνιάτικες συνταγές με πουρέ αλλά και άλλα φαγητά, και εξαιρετικό ελαιόλαδο Άλτις, μπείτε εδώ
  • Έτοιμο σε1 ώρες 10 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
  • 4
recipe image Πουρές με Γλυκοπατάτες

Υλικά
 

  • 40ml ελαιόλαδο Άλτις Π.Γ.Ε Χανιά Κρήτης
  • 1000 γρ. κόκκινες γλυκοπατάτες
  • 200ml γάλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

      Εκτέλεση

      1. Πλένουμε καλά τις πατάτες εξωτερικά, τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και τις ψήνουμε ολόκληρες για περίπου 1 ώρα στους 200ο C
      2. Ξεφλουδίζουμε προσεκτικά τις ζεστές πατάτες, προσθέτουμε το γάλα, το μοσχοκάρυδο, το ελαιόλαδο και τις κάνουμε πουρέ, με το ειδικό εργαλείο ή ένα πιρούνι, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι
      3. Σερβίρουμε τον πουρέ από γλυκοπατάτες με το φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
      Μπορούμε να ψήσουμε τις πατάτες και στον ατμό, σε αυτή την περίπτωση ίσως χρειαστεί να μειώσουμε την ποσότητα του γάλακτος.