use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Μπριάμ με βαλσαμική κρέμα

  • Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρες
  • Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
  • 4
recipe image Μπριάμ με βαλσαμική κρέμα

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 4 μελιτζάνες
  • 2-3 κολοκυθάκια
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 2-3 πιπεριές
  • 2 ντομάτες
  • 150 γρ. μπάμιες ή φασολάκια
  • 100 ml. τοματοχυμό
  • 120 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 20 ml. βαλσαμική κρέμα
  • ½ μικρό ματσάκι μαϊντανό
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα σοτάρουμε με τα 40 ml από το ελαιόλαδο, όταν μαλακώσουν τα κρεμμύδια προσθέτουμε τη βαλσαμική κρέμα,  τον τοματοχυμό, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι  και αποσύρουμε.
      2. Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε ομοιόμορφα κομμάτια και τα βάζουμε σε μια γάστρα ταψί.
      3. Περιχύνουμε με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε,  προσθέτουμε το μαϊντανό και το σκόρδο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι και επάνω στρώνουμε τις ντομάτες κομμένες σε φέτες.
      4. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε το μπριάμ στους 180ο C  για 45-50’.
      5. Σερβίρουμε το μπριάμ με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
      - Στο μπριάμ μπορούμε να βάλουμε οποιοδήποτε λαχανικό μας αρέσει - Μπορούμε να προσθέσουμε λίγα φύλλα βασιλικό