use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Μυζηθροπιτάκια κυλιστά

  • Χρόνος Μαγειρέματος10 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
  • 20
recipe image Μυζηθροπιτάκια κυλιστά

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 300 γρ. ανθότυρο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 100 ml. ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης για το τηγάνι
  • Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
  • Λεμονόφυλλα

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Βάζουμε σε ένα μπωλ το ανθότυρο, τα αυγά, το αλάτι, το ελαιόλαδο, το αλεύρι και τον δυόσμο.
      2. Ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιογενές και το βάζουμε στο ψυγείο για ½ ώρα να σφίξει.
      3. Πλάθουμε το μείγμα σαν κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο από τις 2 πλευρές μέχρι να ξανθύνουν.
      4. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και τα σκεπάζουμε με λεμονόφυλλα για να πάρουν το άρωμά τους.
      5. Σερβίρουμε τα μυζηθροπιτάκια ζεστά ή κρύα.
      - Μπορούμε να προσθέσουμε στα μυζηθροπιτάκια ξύσμα λεμονιού - Αντί για άχνη μπορούμε να τα περιχύσουμε με μέλι