Μυζηθροπιτάκια κυλιστά
Χρόνος Μαγειρέματος10 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
20

Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 300 γρ. ανθότυρο
- 1 μεγάλο αυγό
- 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
- 100 ml. ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης για το τηγάνι
- Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
- Λεμονόφυλλα
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Βάζουμε σε ένα μπωλ το ανθότυρο, τα αυγά, το αλάτι, το ελαιόλαδο, το αλεύρι και τον δυόσμο.
- Ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιογενές και το βάζουμε στο ψυγείο για ½ ώρα να σφίξει.
- Πλάθουμε το μείγμα σαν κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο από τις 2 πλευρές μέχρι να ξανθύνουν.
- Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και τα σκεπάζουμε με λεμονόφυλλα για να πάρουν το άρωμά τους.
- Σερβίρουμε τα μυζηθροπιτάκια ζεστά ή κρύα.
- Μπορούμε να προσθέσουμε στα μυζηθροπιτάκια ξύσμα λεμονιού
- Αντί για άχνη μπορούμε να τα περιχύσουμε με μέλι
