use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Μπεκρή Μεζέ

Δείτε εδώ συνταγή για Μπεκρή Μεζέ & Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις κλασικό. Εδώ θα βρείτε συνταγές για πεντανόστιμα πιάτα με ελαιόλαδο Άλτις.
  • Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρες
  • Χρόνος Προετοιμασίας15 λεπτά
  • 4
recipe image Μπεκρή Μεζέ

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 50 ml. ελαιόλαδο Άλτις κλασικό
  • 500 γρ. χοιρινό ψαρονέφρι κομμένο σε κύβους
  • 200 ml. λευκό κρασί
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
  • Μπούκοβο, προεραιτικά

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Σε μια πλατιά κατσαρόλα σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά το χοιρινό μέχρι να πάρει χρώμα.
      2. Προσθέτουμε τα λαχανικά και συνεχίζουμε να σωτάρουμε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
      3. Προσθέτουμε την μισή ποσότητα του κρασιού και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί.
      4. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, τη μουστάρδα, τη ζάχαρη, το κύμινο, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και το μπούκοβο ενώ στο τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο κρασί.
      5. Σιγοβράζουμε το φαγητό για περίπου 60’ μέχρι να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε!
      Αντί για χοιρινό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μοσχάρι ή ακόμη και μια μίξη από τα δύο κρέατα