Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Παγωτό με ελαιόλαδο και κραμπλ

  • Χρόνος Μαγειρέματος5 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας10 ώρες
  • Μερίδες 8
recipe image Παγωτό με ελαιόλαδο και κραμπλ

Υλικά
 

Για το παγωτό
  • 600 ml κρέμα γάλακτος
  • 500 ml φρέσκο γάλα
  • 400 γρ ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κάψουλα βανιλίνη
  • Ξύσμα από ένα ακέρωτο λεμόνι
  • 140 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
Για το κραμπλ με ελαιόλαδο
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 80 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
  • 50 γρ. αμυγδαλόψιχα
  • 60 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κρόκο αυγού
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • Ελάχιστο αλάτι
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Για το παγωτό:
  2. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα να βράσουν σε μέτρια θερμοκρασία για 5 λεπτά.
  3. Μόλις αποσύρουμε προσθέτουμε αμέσως, το ζαχαρούχο, τη βανίλια και το ξύσμα του λεμονιού.
  4. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει εντελώς και το χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με το ελαιόλαδο.
  5. Το μεταφέρουμε σε μεταλλικό μπωλ και το παγώνουμε για 6 ώρες, κατόπιν το ξαναχτυπάμε στο μπλέντερ, το βάζουμε ξανά στο μεταλλικό μπωλ και το αποθηκεύουμε στην κατάψυξη.
  6. Μετά από 4 ώρες το παγωτό είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
  7. Για το κραμπλ:
  8. Ετοιμάζουμε το κράμπλ τρίβοντας  όλα τα υλικά με τα δάχτυλά μας μέχρι να έχουμε ένα ψιχουλιαστό μείγμα και προσθέτουμε τον κρόκο.
  9. Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη για 15 λεπτά και κατόπιν το «σπάμε» σε κομμάτια μέσα σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί, το ψήνουμε για 10-12 λεπτά στους 175ο C και το αφήνουμε να κρυώσει.
  10. Σερβίρουμε το παγωτό με μέλι, κράμπ και λίγη κανέλα.
- Το λεμόνι πρέπει να είναι ακέρωτο - Το παγωτό μπορούμε να το αρωματίσουμε με πορτοκάλι ή να πρσθέσουμε ψιλοκομμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς ή σταγόνες σοκολάτας