use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Φανουρόπιτα Παραδοσιακή

  • Χρόνος Μαγειρέματος50 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
  • 12
recipe image Φανουρόπιτα Παραδοσιακή

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 200 ml Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό
  • 190 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. χοντροκομμένη καρυδόψιχα
  • 50 γρ. μαύρες σταφίδες
  • 250 ml πορτοκαλάδα με ανθρακικό
  • 380 γρ. αλεύρι αυτοδιογκούμενο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1 ½ κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
      2. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα, το γαρίφαλο, την κανέλα, τις σταφίδες και τα καρύδια.
      3. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη να χτυπηθούν για 2 λεπτά.
      4. Προσθέτουμε την πορτοκαλάδα και σταδιακά το αλεύρι σε τρεις δόσεις.
      5. Μεταφέρουμε το μείγμα σε καλά λαδωμένο, μέτριο, ταψί και ψήνουμε τη φανουρόπιτα στους 180ο C για περίπου 50 λεπτά.
      6. Μόλις κρυώσει κόβουμε σε κομμάτια και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
      - Η φανουρόπιτα παραδοσιακά φτιάχνεται με 9 ή 11 υλικά οπότε μπορούμε να προσθέσουμε στη ζύμη λίγο κονιάκ και ξύσμα από λεμόνι