Φανουρόπιτα Παραδοσιακή
Χρόνος Μαγειρέματος50 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
12

Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 200 ml Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό
- 190 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. χοντροκομμένη καρυδόψιχα
- 50 γρ. μαύρες σταφίδες
- 250 ml πορτοκαλάδα με ανθρακικό
- 380 γρ. αλεύρι αυτοδιογκούμενο
- 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 1 ½ κουταλάκια του γλυκού κανέλα
- ½ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
- Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα, το γαρίφαλο, την κανέλα, τις σταφίδες και τα καρύδια.
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη να χτυπηθούν για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε την πορτοκαλάδα και σταδιακά το αλεύρι σε τρεις δόσεις.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε καλά λαδωμένο, μέτριο, ταψί και ψήνουμε τη φανουρόπιτα στους 180ο C για περίπου 50 λεπτά.
- Μόλις κρυώσει κόβουμε σε κομμάτια και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
- Η φανουρόπιτα παραδοσιακά φτιάχνεται με 9 ή 11 υλικά οπότε μπορούμε να προσθέσουμε στη ζύμη λίγο κονιάκ και ξύσμα από λεμόνι
