use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Κολοκυθάκια αυγολέμονο

  • Χρόνος Μαγειρέματος30 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας15 λεπτά
  • 4
recipe image Κολοκυθάκια αυγολέμονο

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 1200 γρ. κολοκυθάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 700 ml. ζωμό λαχανικών
  • 100 ml. ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό
  • 20 γρ. αλεύρι
  • 2 αυγά
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε χοντρές ροδέλες.
      2. Σε ευρύχωρη κατσαρόλα σωτάρουμε με το ελαιόλαδο το πράσο, το κρεμμύδι και τα καρότα για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε τα κολοκυθάκια ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά.
      3. Προσθέτουμε το ζωμό, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και τον μαϊντανό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε τα κολοκυθάκια για 30 περίπου λεπτά, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό γιατί θέλουμε το φαγητό να έχει ζουμί.
      4. Κατόπιν πριν ετοιμάζουμε το αυγολέμονο χτυπώντας σε ένα μπωλ για 1 λεπτό τ΄αυγά, προσθέτουμε το αλεύρι, το χυμό των λεμονιών και μισό ζεστό ζουμί από τα κολοκυθάκια.
      5. Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε το φαγητό, κουνάμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά.
      6. Σερβίρουμε τα κολοκυθάκια αυγολέμονο με επιπλέον λεμόνι και φρέσκο θυμάρι.
      - Μπορούμε να προσθέσουμε στα κολοκυθάκια φιλέτο κοτόπουλο ή ψάρι - Αν βούμε τρυφερά μικρά κολοκυθάκια δεν χρειάζεται να τα κόψουμε και τα μαγειρεύουμε ολόκληρα