Πλιγούρι με λαχανικά
Χρόνος Μαγειρέματος30 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
4

Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 200 γρ. πλιγούρι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
- 2 καρότα κομμένα σε κύβους
- 200 γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
- 200 γρ. πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε κύβους
- 200 γρ. σελινόριζα κομμένη σε κύβους
- 60 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
- 650 ml. ζεστό ζωμό λαχανικών
- ½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ντοματοπελτέ
- 4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
- Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε όλα τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το θυμάρι, τον τοματοπελτέ, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι και μόλις πάρει μια βράση αποσύρουμε.
- Μεταφέρουμε το περιερόμενο της κατσαρόλα σε ένα ταψί και προσθέτουμε το πλιγούρι και ψήνουμε στο φούρνο για 25΄-30΄.
- Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.
- Μπορούμε να προσθέσουμε οποιοδήποτε λαχανικό εποχής
