Φάβα Σαντορίνης
Χρόνος Μαγειρέματος45 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
4

Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 250 γρ. φάβα
- 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
- 120 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- 1 δαφνόφυλλο
- ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1000 ml. ζωμό λαχανικών ή νερό
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Για το σερβίρισμα
- 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
- 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 20ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Βράζουμε τη φάβα με αρκετό κρύο νερό για 20 λεπτά σε δυνατή φωτιά, ξαφρίζοντας συνεχώς, τη σουρώνουμε και την ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό.
- Σε καθαρή κατσαρόλα σωτάρουμε με το μισό ελαιόλαδο τη φάβα, τα κρεμμύδια, το δαφνόφυλλο, πιπέρι και προσθέτουμε το ζωμό, σιγοβράζουμε για περίπου 40-45 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό.
- Όταν χυλώσει η φάβα, προσθέτουμε αλάτι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με κάπαρη, κρεμμυδάκια και την περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
- Μπορούμε να πολτοποιήσουμε τη φάβα στο μπλέντερ
- Διατηρούμε τη φάβα στο ψυγείο καλύπτοντάς τη με μια στρώση ελαιόλαδο
