use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Φάβα Σαντορίνης

  • Χρόνος Μαγειρέματος45 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
  • 4
recipe image Φάβα Σαντορίνης

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 250 γρ. φάβα
  • 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 120 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 1 δαφνόφυλλο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1000 ml. ζωμό λαχανικών ή νερό
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
Για το σερβίρισμα
  • 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 20ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Βράζουμε τη φάβα με αρκετό κρύο νερό για 20 λεπτά σε δυνατή φωτιά, ξαφρίζοντας συνεχώς, τη σουρώνουμε και την ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό.
      2. Σε καθαρή κατσαρόλα σωτάρουμε με το μισό ελαιόλαδο τη φάβα, τα κρεμμύδια, το δαφνόφυλλο, πιπέρι και προσθέτουμε το ζωμό, σιγοβράζουμε για περίπου 40-45 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό.
      3. Όταν χυλώσει η φάβα, προσθέτουμε αλάτι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με κάπαρη, κρεμμυδάκια και την περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
      - Μπορούμε να πολτοποιήσουμε τη φάβα στο μπλέντερ - Διατηρούμε τη φάβα στο ψυγείο καλύπτοντάς τη με μια στρώση ελαιόλαδο