use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Σαγανάκι σε φύλλο κρούστας

  • Χρόνος Μαγειρέματος20 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας5 λεπτά
  • 4
recipe image Σαγανάκι σε φύλλο κρούστας

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 400 γρ. σκληρό τυρί για σαγανάκι
  • 2 φύλλα κρούστας
  • 30 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Σουσάμι
  • Μαυροκούκι
Για το σερβίρισμαδ
  • Μέλι
  • Φύλλα δυόσμου

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Κόβουμε το σκληρό τυρί σε δύο ίδια κομμάτια.
      2. Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας και τοποθετούμε σε κάθε φύλλο ένα κομμάτι τυρί.
      3. Πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι και τυλίγουμε δημιουργώντας 2 πακετάκια.
      4. Αλείφουμε πολύ καλά όλες τις πλευρές με το ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180ο C για 20’.
      5. Σερβίρουμε αμέσως με μέλι, σουσάμι, μαυροκούκι και φύλλα δυόσμου.
      - Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για σκληρό τυρί, νωπή μυζήθρα ή ανθότυρο