Σαλάτα με φαγόπυρο και ρεβύθια
Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
4

Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 150 γρ. φαγόπυρο βρασμένο
- 150 γρ. ρεβύθια βρασμένα
- 50 γρ. σπανάκι baby
- 100 γρ. πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε κυβάκια
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένο
- 3 αποξηραμένα βερίκοκα ψιλοκομμένα
- 3 χουρμάδες αποξηραμένους
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κόλιανδρο
- 1 κουταλιά της σούπας δυόσμο
- ¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ τριμμένο
- 50 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- 20 ml. λευκό ξύδι βαλσάμικο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
- 1 μοσχολέμονο
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το φαγόπυρο, τα ρεβύθια, τα λαχανικά, τα φρούτα και τα μυρωδικά.
- Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το κύμινο, το τζίντζερ, το ξύδι, το μέλι και το χυμό από το μοσχολέμονο.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Μπορούμε να εμπλουτίσουμε τη σαλάτα με αβοκάντο, σταφίδες και γλυκοπατάτες
