use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Σαλάτα με φασολάκια, τόνο και αυγά

  • Χρόνος Μαγειρέματος45 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας30 λεπτά
  • 4
recipe image Σαλάτα με φασολάκια, τόνο και αυγά

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 300 γρ. φασολάκια στρογγυλά
  • 200 γρ. τόνο σε νερό
  • 250 γρ. πατάτες
  • 3 αυγά
  • 5 ντοματίνια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4-5 ελιές
  • 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
Για τη σάλτσα
  • 2 αντζούγιες
  • 30 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι
  • Χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 6-7 φύλλα βασιλικού
  • 3-4 κλωναράκια μαϊντανό
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι χοντρό

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν και τις ξεφλουδίζουμε.
      2. Βράζουμε τα φασολάκια μέχρι να μαλακώσουν και τα ρίχνουμε σε παγωμένο νερό ώστε να μη χάσουν το χρώμα τους.
      3. Βράζουμε τ΄αυγά σφιχτά.
      4. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ψιλοκόβοντας όλα τα μυρωδικά και τις αντζούγιες,  τα αναμειγνύουμε με το ελαιόλαδο, τους χυμούς , προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
      5. Σε ένα μπωλ κόβουμε τις πατάτες σε μέτρια κομμάτια, το κρεμμύδι σε ροδέλες, τα ντοματίνια στη μέση, προσθέτουμε το σκόρδο πολτοποιημένο,  τα φασολάκια, αλάτι και πιπέρι.
      6. Περιχύνουμε με τη σάλτσα,  μεταφέρουμε σε σαλατιέρα, προσθέτουμε τα αυγά, τις ελιές, την κάπαρη, λίγο ακόμη ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
      - Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φασολάκια χάντρες