use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Σαλάτα του Καίσαρα (Caesar)

  • Χρόνος Μαγειρέματος5 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
  • 4
recipe image Σαλάτα του Καίσαρα (Caesar)

Υλικά
 

Για την σαλάτα
  • 1 ανάμεικτη σαλάτα από διάφορα μαρούλια
  • 50 γρ. παρμεζάνα
  • 50 γρ. καλαμπόκι
  • 2 φέτες ψωμί
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 20 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
Για το dressing
  • 40 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 20 ml χυμό λεμονιού
  • 4 φιλέτα αντζούγιες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα ντιζόν
  • 80 γρ. μαγιονέζα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Κόβουμε τη μια σκελίδα σκόρδο στη μέση, τη βουτάμε στο ελαιόλαδο και αλείφουμε τις φέτες του ψωμιού.
      2. Φρυγανίζουμε το ψωμί και το κόβουμε σε κύβους.
      3. Στο μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά για το dressing  και τα πολτοποιούμε για 2-3’.
      4. Πλένουμε και στεγνώνουμε τη σαλάτα και τη βάζουμε σε μια σαλατιέρα.
      5. Αφού τη ραντίσουμε με ελαιόλαδο, προσθέτουμε 2 κουταλιές από το dressing, ανακατεύουμε και  προσθέτουμε το φρυγανισμένο ψωμί, το καλαμπόκι και την παρμεζάνα.
      6. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο dressing και σερβίρουμε.
      - Μπορούμε να προσθέτουμε στη σαλάτα και ψητό κοτόπουλο