Σούπα με γλυκιά κολοκύθα
Χρόνος Μαγειρέματος30 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας5 λεπτά
4

Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 500 γρ. γλυκοκολοκύθα κομμένη σε κύβους
- 100 γρ. καρότα κομμένα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 40 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
- 800 ml. καυτό ζωμό (λαχανικών ή βοδινού)
- 20 γρ. ρίζα τζίντζερ τριμμένη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
- ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- ¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Για το σερβίρισμα, προαιρετικά
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας κρέμα καρύδας
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε με το ελαιόλαδο όλα τα λαχανικά για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι.
- Βράζουμε τη σούπα για 20 λεπτά, την πολτοποιούμε και τη μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα.
- Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε αλάτι και αραιώνουμε με επιπλέον ζεστό ζωμό, σύμφωνα με το πόσο πηχτή θέλουμε τη σούπα.
- Σερβίρουμε με τον κόλιανδρο και λίγη κρέμα καρύδας
- Μπορούμε να προσθέσουμε στη σούπα 150 ml. γάλα καρύδας αφαιρώντας αντίστοιχη ποσότητα από τον ζωμό
