use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Σουπιές Κοκκινιστές με Χυλοπίτες

Δείτε εδώ συνταγή για Σουπιές Κοκκινιστές με Χυλοπίτες & Eξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Π.Ο.Π Καλαμάτα . Εδώ θα βρείτε συνταγές για πεντανόστιμα πιάτα με ελαιόλαδο Άλτις.
  • Έτοιμο σε50 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
  • 4
recipe image Σουπιές Κοκκινιστές με Χυλοπίτες

Υλικά
 

Για τις Σουπιές
  • 120 γρ. Eξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Π.Ο.Π Καλαμάτα
  • 300 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρο
  • 500 γρ. σουπιές καλής ποιότητας, καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρό καρέ
  • 100 γρ. κρασί κόκκινο
  • 200 γρ. πιπεριά Φλωρίνης σε μικρό καρέ
  • 1000 γρ. ζωμό λαχανικών ανάλατο
  • 60 γρ. πελτέ τομάτας
  • 300 γρ. φρέσκια τομάτα τριμμένη
  • 3 τμχ. αστεροειδή γλυκάνισο
  • 2 φέτες πορτοκάλι
Για τις Χυλοπίτες
  • 500 γρ. χυλοπιτάκια
Σύνθεση Πιάτου
  • 20 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος Χυλοπιτάκια βρασμένα
Στήσιμο πιάτου ανά Μερίδα
  • Eξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Π.Ο.Π Καλαμάτα
  • φύλλα βασιλικού ή οτιδήποτε άλλα φύλλα έχουμε

      Εκτέλεση

      Για τις Σουπιές
      1. Καθαρίζουμε τις σουπιές και κόβουμε τα πλοκάμια και τα σώματα σε χοντρό καρέ
      2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί
      3. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την πιπεριά Φλωρίνης και την σοτάρουμε και αυτή
      4. Έπειτα, προσθέτουμε πρώτα τα πλοκάμια, τα οποία μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά και μετά προσθέτουμε τα σώματα από τις σουπιές και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν όλα μαζί για λίγα λεπτά
      5. Προσθέτουμε το σκόρδο ολόκληρο. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ
      6. Διαλύουμε τον πελτέ μέσα σε λίγο από το ζωμό λαχανικών
      7. Προσθέτουμε τη φρέσκια τομάτα, τον πελτέ που διαλύσαμε μέσα σε ζωμό λαχανικών και τον υπόλοιπο ζωμό
      8. Κρατάμε λίγο ζωμό στην άκρη, γιατί εξαρτάται από τη σουπιά πόσα υγρά θα χρειαστούν
      9. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις φέτες πορτοκάλι, τον αστεροειδή γλυκάνισο, τα φύλλα δάφνης και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει η σουπιά
      10. Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφαιρούμε τις φέτες πορτοκάλι, το σκόρδο, τους αστεροειδείς γλυκάνισους και τη δάφνη.
      Για τις Χυλοπίτες
      1. Βράζουμε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό για 4-5 λεπτά
      2. Μόλις είναι έτοιμες τις σουρώνουμε και τις κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό, για να σταματήσουμε το βρασμό.
      Σύνθεση Πιάτου
      1. Προσθέτουμε τις χυλοπίτες μέσα στην κατσαρόλα με τις σουπιές
      2. Ρίχνουμε το μαϊντανό, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση
      3. Αφαιρούμε από τη φωτιά.
      Για το Σερβίρισμα
      1. Σε ένα πιάτο σερβίρουμε τις χυλοπίτες και τη σουπιά από πάνω και στολίζουμε με λίγα φύλλα βασιλικού ή οτιδήποτε φύλλα έχουμε
      2. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

      Εκτέλεση συνταγής Σουπιές Κοκκινιστές με Χυλοπίτες