use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Σπαγγέτι με θαλασσινά

  • Χρόνος Μαγειρέματος35 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας5 λεπτά
  • 5
recipe image Σπαγγέτι με θαλασσινά

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 500 γρ. μεγάλες γαρίδες
  • 500 γρ. ανάμεικτα θαλασσινά της επιλογής μας
  • 2 κρεμμύδια
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 30 ml ούζο
  • 400 γρ. ντομάτες
  • 60 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό
  • 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
  • 1 κουταλιά της σούπας μάραθο
  • Φρέσκο πιπέρι
  • Χοντρό αλάτι
  • Ελαιόλαδο

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Κόβουμε τα κεφάλια από τις γαρίδες και καθαρίζουμε το εντεράκι τους.
      2. Σοτάρουμε με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο τα κεφάλια από τις γαρίδες με το ένα κρεμμύδι και τις 2 σκελίδες σκόρδο, τα οποία έχουμε χοντροκόψει, προσθέτουμε 800 ml. νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 20’
      3. Κατόπιν περνάμε το ζωμό από σίτα, πιέζοντας καλά και τον κρατάμε ζεστό.
      4. Σε ευρύχωρη, μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα.
      5. Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, το ούζο, τη μουστάρδα, πιπέρι, τη ζάχαρη και τις ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη.
      6. Μόλις πάρει μια βρράση η σάλτσα προσθέτουμε το σπαγγέτι και όσο αλάτι χρειαστεί.
      7. Βράζουμε τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα και προσθέτουμε όσο επιπλέον ζεστό νερό χρειάζεται ώστε να μη στεγνώσουν τα σπαγγέτι.
      8. Μόλις είναι σχεδόν βρασμένα προσθέτουμε τις γαρίδες και τα θαλασσινά, το μαϊντανό, το μάραθο και το θυμάρι.
      9. Αφήνουμε να βράσουν για 4-5 λεπτά και αποσύρουμε.
      10. Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα με λίγο ελαιόλαδο και μυρωδικά της αρεσκείας μας.
      - Μπορούμε αντί για ούζο να χρησιμοποιήσουμε κρασί