use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Κριτσίνια με ελαιόλαδο και ελιές

  • Χρόνος Μαγειρέματος25 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας15 λεπτά
  • 40
recipe image Κριτσίνια με ελαιόλαδο και ελιές

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 160 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 γρ. μαγιά στιγμής
  • 70 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 120 ml. νερό
  • 100 γρ. ελιές ψιλοκομμένες
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και το μέλι, την ανακατεύουμε με τα άλευρα και αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό σημείο για 15’.
      2. Προσθέτουμε στο μείγμα όλα τα υπόλοιπα υλικά, ζυμώνουμε και πλάθουμε λεπτά μπαστουνάκια ζύμης, περίπου 20 γρ. το κάθε ένα.
      3. Απλώνουμε τα κριτσίνια σε δίσκο ψησίματος όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
      4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ο C και ψήνουμε τα κριτσίνια 22΄-25΄.
      5. Αφήνουμε τα κριτσίνια να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε σε χάρτινη σακούλα.
      - Μπορούμε να καλύψουμε τα κριτσίνια με σουσάμι ή ηλιόσπορους - Αν θέλουμε προσθέτουμε υλικά όπως λιαστή ντομάτα ή κεφαλοτύρι