Κριτσίνια με ελαιόλαδο και ελιές
Χρόνος Μαγειρέματος25 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας15 λεπτά
40

Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 160 γρ. αλεύρι σκληρό
- 160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 γρ. μαγιά στιγμής
- 70 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- 120 ml. νερό
- 100 γρ. ελιές ψιλοκομμένες
- ¼ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- ½ κουταλάκι του γλυκού μέλι
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και το μέλι, την ανακατεύουμε με τα άλευρα και αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό σημείο για 15’.
- Προσθέτουμε στο μείγμα όλα τα υπόλοιπα υλικά, ζυμώνουμε και πλάθουμε λεπτά μπαστουνάκια ζύμης, περίπου 20 γρ. το κάθε ένα.
- Απλώνουμε τα κριτσίνια σε δίσκο ψησίματος όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ο C και ψήνουμε τα κριτσίνια 22΄-25΄.
- Αφήνουμε τα κριτσίνια να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε σε χάρτινη σακούλα.
- Μπορούμε να καλύψουμε τα κριτσίνια με σουσάμι ή ηλιόσπορους
- Αν θέλουμε προσθέτουμε υλικά όπως λιαστή ντομάτα ή κεφαλοτύρι
