use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Σπετζοφάι Πηλιορείτικο

  • Χρόνος Μαγειρέματος30 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας5 λεπτά
  • 4
recipe image Σπετζοφάι Πηλιορείτικο

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 500 γρ. χωριάτικο λουκάνικο μοσχαρίσιο
  • 6 πιπεριές κέρατο
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 60 ml Ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο,  σοτάρουμε το λουκάνικο κομμένο σε χοντρές φέτες  και τις πιπεριές,  για μερικά λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
      2. Προσθέτουμε το σκόρδο και τις ντομάτες ψιλοκομμένες, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και το μπούκοβο.
      3. Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μείνει το σπετζοφάι με το λάδι του, για περίπου 25 λεπτά και σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.
      - Μπορούμε να προσθέσουμε και καυτερές πιπεριές κέρατο - Αν χρησιμοποιήσουμε χοιρινό λουκάνικο το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια