use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ζεστή σοκολάτα με ελαιόλαδο

  • Χρόνος Μαγειρέματος10 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας5 λεπτά
  • 4
recipe image Ζεστή σοκολάτα με ελαιόλαδο

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 1000 ml γάλα
  • 250 γρ. σοκολάτα λευκή κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 3 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 1 ½ κουταλάκια του γλυκού κόρν φλάουρ
  • 30 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
Για το σερβίρισμα
  • Κακάο
  • Σαντιγί

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, το κακάο, το κόρν φλάουρ, τη ζάχαρη το ελαιόλαδο και τη βανίλια. Αφού ανακατέψουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά, βράζουμε το μείγμα μέχρι να πάρει 1-2 βράσεις.
      2. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι και προσθέτουμε τη σοκολάτα, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
      3. Σερβίρουμε σε φλυτζάνια με σαντιγί και κακάο
      Μπορούμε αντί για καστανή ζάχαρη να προσθέσουμε μέλι