Ζεστή σοκολάτα με ελαιόλαδο
Χρόνος Μαγειρέματος10 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας5 λεπτά
4

Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 1000 ml γάλα
- 250 γρ. σοκολάτα λευκή κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
- 3 κουταλιές της σούπας κακάο
- 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
- 1 ½ κουταλάκια του γλυκού κόρν φλάουρ
- 30 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
- 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
Για το σερβίρισμα
- Κακάο
- Σαντιγί
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, το κακάο, το κόρν φλάουρ, τη ζάχαρη το ελαιόλαδο και τη βανίλια. Αφού ανακατέψουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά, βράζουμε το μείγμα μέχρι να πάρει 1-2 βράσεις.
- Αποσύρουμε το κατσαρολάκι και προσθέτουμε τη σοκολάτα, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
- Σερβίρουμε σε φλυτζάνια με σαντιγί και κακάο
Μπορούμε αντί για καστανή ζάχαρη να προσθέσουμε μέλι
