Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ζεστή σοκολάτα με ελαιόλαδο

  • Χρόνος Μαγειρέματος10 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας5 λεπτά
  • Μερίδες 4
recipe image Ζεστή σοκολάτα με ελαιόλαδο

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 1000 ml γάλα
  • 250 γρ. σοκολάτα λευκή κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 3 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 1 ½ κουταλάκια του γλυκού κόρν φλάουρ
  • 30 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
Για το σερβίρισμα
  • Κακάο
  • Σαντιγί
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, το κακάο, το κόρν φλάουρ, τη ζάχαρη το ελαιόλαδο και τη βανίλια. Αφού ανακατέψουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά, βράζουμε το μείγμα μέχρι να πάρει 1-2 βράσεις.
  2. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι και προσθέτουμε τη σοκολάτα, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
  3. Σερβίρουμε σε φλυτζάνια με σαντιγί και κακάο
Μπορούμε αντί για καστανή ζάχαρη να προσθέσουμε μέλι