Στραπατσάδα-Καγιανάς
Χρόνος Μαγειρέματος10 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας30 λεπτά
4

Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 6 μεγάλα αυγά
- 800 γρ. ντομάτες
- 80 ml. ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
- Φρέσκια μυζήθρα ή φέτα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Τρίβουμε τις ντομάτες στο χοντρό μέρος του τρίφτη αφαιρώντας τις φλούδες και τις ρίχνουμε σε μεγάλο τηγάνι.
- Προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να στεγνώσουν τα υγρά.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι και σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά για μερικά λεπτά.
- Προσθέτουμε τ΄αυγά, ελαφρά χτυπημένα και σιγοψήνουμε τον καγιανά για περίπου 6-8 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα αυγά, κρατώντας τα όσο ζουμερά μας αρέσουν.
- Σερβίρουμε σε βαθύ μπωλ, προσθέτωντας λίγο ακόμη ελαιόλαδο και το τυρί θρυμματισμένο.
- Η σάλτσα ντομάτας πρέπει να «αφυδατωθεί» αργά και όχι σε δυνατή φωτιά
- Αν οι ντομάτες δεν είναι πολύ γινωμένες και της εποχής προσθέτουμε λίγο τοματοπελτέ
