use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Στραπατσάδα-Καγιανάς

  • Χρόνος Μαγειρέματος10 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας30 λεπτά
  • 4
recipe image Στραπατσάδα-Καγιανάς

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 800 γρ. ντομάτες
  • 80 ml. ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
  • Φρέσκια μυζήθρα ή φέτα για το σερβίρισμα

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Τρίβουμε τις ντομάτες στο χοντρό μέρος του τρίφτη αφαιρώντας τις φλούδες και τις ρίχνουμε σε μεγάλο τηγάνι.
      2. Προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να στεγνώσουν τα υγρά.
      3. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι και σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά για μερικά λεπτά.
      4. Προσθέτουμε τ΄αυγά, ελαφρά χτυπημένα και σιγοψήνουμε τον καγιανά για περίπου 6-8 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα αυγά, κρατώντας τα όσο ζουμερά μας αρέσουν.
      5. Σερβίρουμε σε βαθύ μπωλ, προσθέτωντας λίγο ακόμη ελαιόλαδο και το τυρί θρυμματισμένο.
      - Η σάλτσα ντομάτας  πρέπει να «αφυδατωθεί» αργά και όχι σε δυνατή φωτιά - Αν οι ντομάτες δεν είναι πολύ γινωμένες και της εποχής προσθέτουμε λίγο τοματοπελτέ