Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Στραπατσάδα-Καγιανάς

  • Χρόνος Μαγειρέματος10 min
  • Χρόνος Προετοιμασίας30 min
  • ΜερίδεςServes 4
recipe image Στραπατσάδα-Καγιανάς

ΣΥΝΤΑΓΗ

  • 6 μεγάλα αυγά
  • 800 γρ. ντομάτες
  • 80 ml. ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
  • Φρέσκια μυζήθρα ή φέτα για το σερβίρισμα
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Τρίβουμε τις ντομάτες στο χοντρό μέρος του τρίφτη αφαιρώντας τις φλούδες και τις ρίχνουμε σε μεγάλο τηγάνι.
  2. Προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να στεγνώσουν τα υγρά.
  3. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι και σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά για μερικά λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τ΄αυγά, ελαφρά χτυπημένα και σιγοψήνουμε τον καγιανά για περίπου 6-8 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα αυγά, κρατώντας τα όσο ζουμερά μας αρέσουν.
  5. Σερβίρουμε σε βαθύ μπωλ, προσθέτωντας λίγο ακόμη ελαιόλαδο και το τυρί θρυμματισμένο.
- Η σάλτσα ντομάτας  πρέπει να «αφυδατωθεί» αργά και όχι σε δυνατή φωτιά - Αν οι ντομάτες δεν είναι πολύ γινωμένες και της εποχής προσθέτουμε λίγο τοματοπελτέ