use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Δροσερή Σαλάτα με Κριθαράκι, Πολύχρωμες Πιπεριές, Ντοματίνια και Γαρίδες

Συνταγή για Κριθαράκι με Πολύχρωμες Πιπεριές, Ντοματίνια, Γαρίδες και Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Π.Ο.Π Καλαμάτα, από τον chef Λευτέρη Λαζάρου. Περισσότερες συνταγές με θαλασσινά του βραβευμένου chef στο altis.gr
  • Έτοιμο σε35 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
  • 4
recipe image Δροσερή Σαλάτα με Κριθαράκι, Πολύχρωμες Πιπεριές, Ντοματίνια και Γαρίδες

Υλικά
 

Για το Κριθαράκι
  • 50 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Π.Ο.Π Καλαμάτα
  • 300 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 35 γρ. φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρό καρέ
  • 80 γρ. κίτρινη πιπεριά κομμένη σε μικρό καρέ
  • 80 γρ. πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μικρό καρέ
  • 100 γρ. ντοματίνια κομμένα σε φέτες
  • 10 γρ. λουίζα ψιλοκομμένη
  • 40 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 3 γρ. ξύσμα πορτοκάλι
  • 3 γρ. ξύσμα λάιμ
  • 5 γρ. αλάτι
  • 1 γρ. πιπέρι
Για τις Γαρίδες
  • 16 τεμάχια γαρίδες καθαρισμένες από το κέλυφος και την αμμοσακούλα τους
  • 2 φέτες λεμόνι
  • 5 γρ. αλάτι
  • νερό για το άχνισμα
Για το Σερβίρισμα ανά Μερίδα
  • 4 γαρίδες μαγειρεμένες
  • 5γρ. Εξαιρετικό Παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Π.Ο.Π Καλαμάτα
  • Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγα κλωναράκια θυμάρι

      Εκτέλεση

      Για το Κριθαράκι
      1. Σε αλατισμένο νερό, βράζουμε το κριθαράκι για 10 λεπτά
      2. Στη συνέχεια το σουρώνουμε και το κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό
      3. Σε μια μπασίνα βάζουμε το κριθαράκι μαζί με το φρέσκο κρεμμύδι, τις πιπεριές, τα ντοματίνια, το ελαιόλαδο, τη λουίζα, το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα πορτοκάλι, το ξύσμα λάιμ, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε
      Για τις Γαρίδες
      1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο νερό, το αλάτι, τις φέτες λεμόνι και το αφήνουμε να κοχλάσει
      2. Βάζουμε τις γαρίδες μέσα στην κατσαρόλα και τις αχνίζουμε για 2 λεπτά
      Στήσιμο Πιάτου
      1. Σε ένα βαθύ πιάτο σερβίρουμε το κριθαράκι και από επάνω τοποθετούμε τις γαρίδες
      2. Στολίζουμε με λίγα κλωναράκια θυμάρι
      3. Ραντίζουμε με 5γρ. ελαιόλαδο
      4. Εναλλακτικά: Σε ένα πιάτο βάζουμε ένα ορθογώνιο τσέρκι και το γεμίζουμε με κριθαράκι. Από πάνω βάζουμε τις γαρίδες. Αφαιρούμε το τσέρκι. Ραντίζουμε με 5 γρ. ελαιόλαδο και ρίχνουμε από πάνω λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

      Κριθαράκι με Πολύχρωμες Πιπεριές, Ντοματίνια και Γαρίδες