use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Γαρίδες με Spaghetti (Σπαγγέτι) από Μελάνι Σουπιάς και Πολύχρωμα Τοματίνια

Δείτε εδώ συνταγή για Γαρίδες με Spaghetti (Σπαγγέτι) από Μελάνι Σουπιάς, Πολύχρωμα Τοματίνια & Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης. Εδώ θα βρείτε συνταγές για πεντανόστιμα πιάτα με ελαιόλαδο Άλτις.
  • Έτοιμο σε29 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
  • Μερίδες 4
recipe image Γαρίδες με Spaghetti (Σπαγγέτι) από Μελάνι Σουπιάς και Πολύχρωμα Τοματίνια

Υλικά
 

  • 50 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
  • 8 τμχ. γαρίδες
  • 200 γρ. τοματίνια πολύχρωμα
  • 10 γρ. αλάτι
  • 260 γρ. ζωμό λαχανικών Ανάλατο
  • 3 γρ. εστραγκόν ξέρο
  • 5 γρ. ξύσμα λάιμ
  • 250 γρ. σπαγγέτι με μελάνι σουπιάς
  • 6 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 15 γρ. τσάιβς (σχινόπρασο) ψιλοκομμένα
  • 5 γρ. μαντζουράνα ψιλοκομμένη
  • 30 γρ. πράσο ψιλοκομμένο
Στήσιμο Πιάτου ανά Μερίδα
  • Λίγο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
Spaghetti Aglio e Olio (Σπαγγέτι Άλιο ε Όλιο)
  • Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
  • Σπαγγέτι που μας περίσσεψαν
  • Σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Λίγο μπούκοβο

      Εκτέλεση

      1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος και το κεφάλι τους. Χαράζουμε στη μέση, αφαιρούμε την αμμοσακούλα και ανοίγουμε σε σχήμα πεταλούδα
      2. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε 8-9 λεπτά (ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας)
      3. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα κρυώνουμε κάτω από το τρεχούμενο νερό για να σταματήσει ο βρασμός
      4. Σε ένα τηγάνι βάζουμε ένα μέρος του ζωμού μαζί με τα τοματίνια και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση
      5. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μισή ποσότητα των μυρωδικών, το πράσο, και το ελαιόλαδο
      6. Προσθέτουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για λίγο
      7. Προσθέτουμε τα μακαρόνια και έπειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα μυρωδικά
      8. Αφαιρούμε από τη φωτιά
      9. Σερβίρουμε σε μια πιατέλα στο κέντρο του τραπεζιού και περιχύνουμε με λίγη από τη σάλτσα από το τηγάνι
      10. Μοιράζουμε τα ντοματίνια από το τηγάνι
      11. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και στολίζουμε με baby φύλλα.
      Spaghetti Aglio e Olio (Σπαγγέτι Άλιο ε Όλιο)
      1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο με το μαϊντανό, το αλάτι, το μπούκοβο και το σπαγγέτι σουπιάς
      2. Ανακατεύουμε
      3. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο ακόμα και σερβίρουμε.

      Εκτέλεση συνταγής Γαρίδες με Σπαγγέτι από Μελάνι Σουπιάς και Πολύχρωμα Ντοματίνια