Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Έτνος με κόκκινες φακές (ντιπ με κόκκινες φακές)

  • Χρόνος Μαγειρέματος25 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας15 λεπτά
  • Μερίδες 4
recipe image Έτνος με κόκκινες φακές (ντιπ με κόκκινες φακές)

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 250 γρ. κόκκινες φακές
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 500 ml. ζωμό λαχανικών ή νερό
  • 150 ml. ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 100 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Βράζουμε τις φακές με το κρεμμύδι για 15 λεπτά και το ζωμό για 15 λεπτά ή ως ότου πιουν τα υγρά τους.
  2. Σωτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι με το μισό ελαιόλαδο.
  3. Πολτοποιούμε τις φακές με το μισό ελαιόλαδο στο μπλέντερ και τις επαναφέρουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το κύμινο, αλάτι και πιπέρι.
  4. Σιγοβράζουμε μέχρι να στεγνώσει ο πουρές και σερβίρουμε με το κουκουνάρι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε είδος φακής