use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Γαύρος μαρινάτος

  • Χρόνος Προετοιμασίας6 ώρες
  • 6
recipe image Γαύρος μαρινάτος

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 500 γρ. γαύρος φρέσκος καθαρισμένος
  • 250 ml. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 4 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φέτες
  • 1 μικρό ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 200 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 50 γρ. κάπαρη
  • Χοντρό θαλασσινό αλάτι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Βάζουμε τον γαύρο σε σουρωτήρι και τον ξεπλένουμε με άφθονο κρύο νερό.
      2. Παίρνουμε ένα-ένα τα γαυράκια τα ανοίγουμε στη μέση και αφαιρούμε το κόκαλο.
      3. Αφού τα κάνουμε όλα φιλέτα, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό
      4. Σε ένα ευρύχωρο μπωλ βάζουμε τα γαυράκια, τα αλατίζουμε καλά, τα περιχύνουμε με το ξύδι και τα αφήνουμε 6 ώρες στο ψυγείο σκεπασμένα.
      5. Κατόπιν προσθέτουμε τα σκόρδα, την κάπαρη, το ελαιόλαδο και τον άνηθο.
      6. Σερβίρουμε κάθε φορά το γαύρο με επιπλέον ελαιόλαδο.