Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Γεμιστές Πιπεριές με Ρύζι, Λαχανικά και Τυρί

Εδώ θα βρείτε συνταγή για γεμιστές πιπεριές με ρύζι, λαχανικά, τυρί και Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα. Για περισσότερες παραδοσιακές συνταγές με γεμιστά, και όχι μόνο, μπείτε εδώ
  • Έτοιμο σε1 ώρες 15 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας30 λεπτά
  • Μερίδες 4
recipe image Γεμιστές πιπεριές με ρύζι, λαχανικά και τυρί

Υλικά
 

  • 100 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
  • 10 πιπεριές (μακριές) κέρατο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 καρότα
  • 2 ντομάτες
  • 150 γρ. ρύζι καρολίνα
  • 150 γρ. γραβιέρα γλυκιά
  • 30 ml κρέμα βαλσάμικο
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
  • ½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • 1 κουταλιά της σούπας βασιλικό
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

      Εκτέλεση

      1. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες
      2. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τα 30 ml από το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε το κρεμμύδι και το ρύζι για 2 λεπτά
      3. Προσθέτουμε 150 ml ζεστό νερό, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να ρουφήξει το ρύζι τα υγρά, ανακατεύοντας τακτικά
      4. Αποσύρουμε και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία του μείγματος
      5. Τρίβουμε τα σκόρδα, τα κολοκυθάκια, τα καρότα και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, το βασιλικό και τα προσθέτουμε στο ρύζι
      6. Προσθέτουμε επίσης, τη γραβιέρα κομμένη σε κυβάκια, τις ντομάτες τριμμένες, το θυμάρι και την κρέμα βαλσάμικο
      7. Κόβουμε τα καπάκια, αφαιρούμε τους σπόρους και γεμίζουμε τις πιπεριές, τις οποίες τοποθετούμε τη μια δίπλα στην άλλη
      8. Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με 250 ml. ζεστό νερό,  περιχύνουμε τις πιπεριές και τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι
      9. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 40-45’ και σερβίρουμε.
      - Μπορούμε στη γέμιση να προσθέσουμε τα αγαπημένα μας λαχανικά - Αν θέλουμε μπορούμε να παραλείψουμε τη γραβιέρα