Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Γλυκιά κολοκυθόπιτα

  • Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρες
  • Χρόνος Προετοιμασίας1 ώρες 20 λεπτά
  • Μερίδες 12
recipe image Γλυκιά κολοκυθόπιτα

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 500 γρ. φύλλο κρούστας
  • 1000 γρ. γλυκιά κολοκύθα
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
  • 120 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Κόβουμε την κολοκύθα στη μέση και αφαιρούμε τους σπόρους της.
  2. Αφού την αλείψουμε με ελαιόλαδο, την καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και την ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει, στους 200ο C.
  3. Με ένα κουτάλι βγάζουμε τη ψημένη σάρκα της κολοκύθας και την πιέζουμε με το ειδικό εργαλείο του πουρέ ή ένα πιρούνι ώστε να τη λιώσουμε.
  4. Κατόπιν τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τα 60 ml. από το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και σωτάρουμε για 5΄.
  5. Σε λαδωμένο ταψί στρώνουμε 3 φύλλα και κρατάμε άλλα 3 φύλλα για το τέλος.
  6. Με τα υπόλοιπα φύλλα και τη γέμιση κάνουμε στρώσεις, με 2 φύλλα κάθε φορά και γέμιση, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
  7. Αφού κλείσουμε την κολοκυθόπιτα, λαδώνουμε καλά την επιφάνεια και ραντίζουμε με λίγο νερό.
  8. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 60΄ και σερβίρουμε με άχνη και κανέλα.
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και βρασμένη κολοκύθα