Κεφτεδάκια με πράσα
Χρόνος Μαγειρέματος45 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας30 λεπτά
4

Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 1 κιλό πράσα
- 3 κλωναράκια σέλερι
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 100 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
- 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 250 γρ. ζωμό λαχανικών
- 400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 300 γρ. κιμά χοιρινό
- 150 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 1 αυγό
- 2 κουταλιές σούπας ξύδι
- 50 ml γάλα φρέσκο
- 3 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Κόκκινο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σε ένα μπωλ βάζουμε τους κιμάδες, προσθέτουμε το ένα κρεμμύδι, το αυγό, το ξύδι, τον μαϊντανό, το κόκκινο πιπέρι, το γάλα, τη φρυγανιά και αλάτι.
- Ζυμώνουμε τον κιμά για 5΄ και πλάθουμε μέτρια κεφτεδάκια.
- Πλένουμε τα πράσα και το σέλερι και τα χοντροκόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
- Σε μία κατσαρόλα, σωτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο προσθέτουμε τα πράσα με το σέλινο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τις ντομάτες, τον ζωμό, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για περίπου 10΄.
- Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και συνεχίζουμε για 25΄-30΄ το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά, ελέγχοντας τακτικά τα υγρά και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό.
- Σερβίρουμε το φαγητό με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Μπορούμε αντί για ντομάτες να φτιάξουμε το φαγητό λεμονάτο ή με αυγολέμονο.
