use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Κεφτεδάκια με πράσα

  • Χρόνος Μαγειρέματος45 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας30 λεπτά
  • 4
recipe image Κεφτεδάκια με πράσα

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 1 κιλό πράσα
  • 3 κλωναράκια σέλερι
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 100 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
  • 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 250 γρ. ζωμό λαχανικών
  • 400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 300 γρ. κιμά χοιρινό
  • 150 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές σούπας ξύδι
  • 50 ml γάλα φρέσκο
  • 3 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Κόκκινο πιπέρι
  • Αλάτι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Σε ένα μπωλ βάζουμε τους κιμάδες, προσθέτουμε το ένα κρεμμύδι, το αυγό, το ξύδι, τον μαϊντανό, το κόκκινο πιπέρι, το γάλα, τη φρυγανιά και αλάτι.
      2. Ζυμώνουμε τον κιμά για 5΄ και πλάθουμε μέτρια κεφτεδάκια.
      3. Πλένουμε τα πράσα και το σέλερι και τα χοντροκόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
      4. Σε μία κατσαρόλα, σωτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο προσθέτουμε τα πράσα με το σέλινο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τις ντομάτες, τον ζωμό, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για περίπου 10΄.
      5. Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και συνεχίζουμε για 25΄-30΄ το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά, ελέγχοντας τακτικά τα υγρά και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό.
      6. Σερβίρουμε το φαγητό με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
      - Μπορούμε αντί για ντομάτες να φτιάξουμε το φαγητό λεμονάτο ή με αυγολέμονο.