use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι και μαραθόριζα

  • Χρόνος Μαγειρέματος35 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας30 λεπτά
  • 4
recipe image Καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι και μαραθόριζα

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 1000 γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα
  • 200 γρ. μαραθόριζα ψιλοκομμένη
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 100 γρ. ρύζι
  • 120 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 150 ml. λευκό κρασί
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Σε ένα βαθύ τηγάνι σωτάρουμε τη μαραθόριζα, το πράσο, τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, με 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
      2. Όταν μαλακώσουν, προσθέτουμε  το ρύζι, τις ντομάτες , αλάτι και πιπέρι.
      3. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα καλαμαράκια και τα τοποθετούμε, το ένα δίπλα στο άλλο, σε πλατιά κατσαρόλα.
      4. Διαλύουμε τον τοματοπελτέ στο κρασί και περιχύνουμε τα καλαμαράκια.
      5. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και όταν πάρει μια βράση προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για 35΄.
      6. Σερβίρουμε τα καλαμαράκια  ζεστά ή κρύα με λεμόνι.
      - Με αυτό το μείγμα μπορούμε να φτιάξουμε και σουπιές γεμιστές.