Καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι και μαραθόριζα
- Χρόνος Μαγειρέματος35 λεπτά
- Χρόνος Προετοιμασίας30 λεπτά
- 4
Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 1000 γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα
- 200 γρ. μαραθόριζα ψιλοκομμένη
- 2 πράσα ψιλοκομμένα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
- 1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 100 γρ. ρύζι
- 120 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- 150 ml. λευκό κρασί
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σε ένα βαθύ τηγάνι σωτάρουμε τη μαραθόριζα, το πράσο, τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, με 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
- Όταν μαλακώσουν, προσθέτουμε το ρύζι, τις ντομάτες , αλάτι και πιπέρι.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα καλαμαράκια και τα τοποθετούμε, το ένα δίπλα στο άλλο, σε πλατιά κατσαρόλα.
- Διαλύουμε τον τοματοπελτέ στο κρασί και περιχύνουμε τα καλαμαράκια.
- Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και όταν πάρει μια βράση προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για 35΄.
- Σερβίρουμε τα καλαμαράκια ζεστά ή κρύα με λεμόνι.
- Με αυτό το μείγμα μπορούμε να φτιάξουμε και σουπιές γεμιστές.