use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Κέικ με φιστίκια και μέλι

  • Χρόνος Μαγειρέματος50 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
  • 8
recipe image Κέικ με φιστίκια και μέλι

Υλικά
 

Για το κέικ
  • 80 ml. ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. μέλι θυμαρίσιο μέλι
  • 50 ml. νερό
  • 2 αυγά
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 gr. φυστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 ¼ κουταλάκια του γλυκού baking power
  • Ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για το γλάσο
  • 100 γρ. άχνη
  • 20 ml. ελαιόλαδο
  • Χυμό από ένα λεμόνι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C και λαδώνουμε μια αντικολλητική φόρμα για κέικ.
      2. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το μέλι και το νερό για 2 λεπτά, αποσύρουμε και προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού.
      3. Σ΄ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, τα φυστίκια, το αλάτι και το baking power.
      4. Στο μίξερ χτυπάμε για 2 λεπτά τη ζάχαρη και τ΄ αυγά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μέλι, την κανέλα και το μείγμα με το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα για 1 λεπτό.
      5. Μεταφέρουμε τη ζύμη στην αντικολλητική φόρμα και ψήνουμε για 50΄ στους 180ο C στο αερόθερμο.
      6. Αφήνουμε το κέικ μελιού να κρυώσει και ξερφορμάρουμε.
      7. Ετοιμάζουμε το γλάσο ανακατεύοντας όλα τα υλικά και περιχύνουμε το κέικ, αν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε με τριμμένο φυστίκι Αιγίνης.
      - Το κέικ μπορεί να φτιαχτεί και με πορτοκάλι - Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για λευκή ζάχαρη, μαύρη μαλακή ζάχαρη