Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι
Χρόνος Μαγειρέματος30 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας1 ώρες
4

Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 1000 γρ. χταπόδι κομμένο
- 250 γρ. μακαρονάκι κοφτό
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 50 ml. κόκκινο κρασί
- 1 ½ κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
- 1 δαφνόφυλλο
- 2-3 μπαχάρια
- 1 μικρό ξυλάκι κανέλα
- 1000 ml. νερό ζεστό
- 80 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
- Φρέσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι με 50 ml. νερό και το ξύδι να βράσει μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του και να κοκκινίσει.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι, συνεχίζουμε να σωτάρουμε για μερικά λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τον τοματοπελτέ, την ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και το κοφτό μακαρονάκι.
- Προσθέτουμε το νερό, ανακατεύοντας τακτικά βράζουμε το φαγητό για 25 λεπτά και σερβίρουμε.
- Στο φαγητό ταιριάζει και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
- Μπορούμε να φτιάξουμε το φαγητό στον φούρνο, όπως θα κάναμε με το γιουβέτσι
