use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

  • Χρόνος Μαγειρέματος30 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας1 ώρες
  • 4
recipe image Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 1000 γρ. χταπόδι κομμένο
  • 250 γρ. μακαρονάκι κοφτό
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 50 ml. κόκκινο κρασί
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 2-3 μπαχάρια
  • 1 μικρό ξυλάκι κανέλα
  • 1000 ml. νερό ζεστό
  • 80 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
  • Φρέσκοτριμμένο πιπέρι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι με 50 ml. νερό και το ξύδι να βράσει μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του και να κοκκινίσει.
      2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι, συνεχίζουμε να σωτάρουμε για μερικά λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
      3. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τον τοματοπελτέ, την ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και το κοφτό μακαρονάκι.
      4. Προσθέτουμε το νερό, ανακατεύοντας τακτικά βράζουμε το φαγητό για 25 λεπτά και σερβίρουμε.
      - Στο φαγητό ταιριάζει και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού - Μπορούμε να φτιάξουμε το φαγητό στον φούρνο, όπως θα κάναμε με το γιουβέτσι