Χταποδοκεφτέδες
- Χρόνος Μαγειρέματος45 λεπτά
- Χρόνος Προετοιμασίας1 ώρες 30 λεπτά
- 4
Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 500 γρ. χταπόδι
- 150 γρ. ψωμί μπαγιάτικο
- 4 κουταλιές της σούπας άνηθο
- 4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 ντομάτα
- 1 λιαστή ντομάτα
- 1 δαφνόφυλλο
- 3 κουταλιές της σούπας ξύδι
- ½ κουταλάκι του γλυκού θρούμπι
- 20 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Για το τηγάνισμα
- 100 γρ. αλεύρι
- Ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Βάζουμε το χταπόδι να βράσει με το δαφνόφυλλο, το ξύδι και όσο νερό χρειαστεί. Μόλις μαλακώσει βγάζουμε τις βεντούζες και το δέρμα.
- Βάζουμε στον πολυκόφτη το χταπόδι, το ελαιόλαδο, τη λιαστή ντομάτα, τη ντομάτα τριμμένη, το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα ψιλοκόβουμε.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπωλ, προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο και την ψίχα του ψωμιού, αφού πρώτα την βρέξουμε.
- Τέλος προσθέτουμε το θρούμπι, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε καλά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ψωμί ή λίγο νερό για να έχουμε ένα δεμένο μείγμα.
- Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά, πλάθουμε τους χταποδοκεφτέδες και αφού τους πασπαλίσουμε με αλεύρι τους τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
- Σερβίρουμε τους χταποδεκεφτέδες με μαγιονέζα ή σκορδαλιά.
- Μπορούμε να προσθέτουμε στους χταποδοκεφτέδες κάπαρη ή 2-3 αντζούγιες