use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Χταποδοκεφτέδες

  • Χρόνος Μαγειρέματος45 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας1 ώρες 30 λεπτά
  • 4
recipe image Χταποδοκεφτέδες

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 500 γρ. χταπόδι
  • 150 γρ. ψωμί μπαγιάτικο
  • 4 κουταλιές της σούπας άνηθο
  • 4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ντομάτα
  • 1 λιαστή ντομάτα
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 3 κουταλιές της σούπας ξύδι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού θρούμπι
  • 20 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
Για το τηγάνισμα
  • 100 γρ. αλεύρι
  • Ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Βάζουμε το χταπόδι να βράσει με το δαφνόφυλλο, το ξύδι και όσο νερό χρειαστεί. Μόλις μαλακώσει βγάζουμε τις βεντούζες και το δέρμα.
      2. Βάζουμε στον πολυκόφτη το χταπόδι, το ελαιόλαδο, τη λιαστή ντομάτα, τη ντομάτα τριμμένη, το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα ψιλοκόβουμε.
      3. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπωλ, προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο και την ψίχα του ψωμιού, αφού πρώτα την βρέξουμε.
      4. Τέλος προσθέτουμε το θρούμπι, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε καλά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ψωμί ή λίγο νερό για να έχουμε ένα δεμένο μείγμα.
      5. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά, πλάθουμε τους χταποδοκεφτέδες και αφού τους πασπαλίσουμε με αλεύρι τους τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
      6. Σερβίρουμε τους χταποδεκεφτέδες με μαγιονέζα ή σκορδαλιά.
      - Μπορούμε να προσθέτουμε στους χταποδοκεφτέδες κάπαρη ή 2-3 αντζούγιες