use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ψάρι με χόρτα αυγολέμονο

  • Χρόνος Μαγειρέματος45 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
  • 4
recipe image Ψάρι με χόρτα αυγολέμονο

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 4 μερίδες ψάρι φιλέτο
  • 600 γρ. χόρτα, αντίδια, σταμναγκάθι, ραδίκια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 πράσα, κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κλωναράκια σέλινο, ψιλοκομμένα
  • 500 ml. ζωμό λαχανικών ή νερό
  • 50 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 2 λεμόνια
  • 2 αυγά
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Ζεματάμε τα χόρτα για 5΄ σε καυτό νερό και τα στραγγίζουμε.
      2. Σε μια πλασωτέ κατσαρόλα σωτάρουμε με το ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, τα πράσα, τα κρεμμυδάκια και το σέλινο για 2΄.
      3. Προσθέτουμε τα χόρτα, το ζωμό, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε το φαγητό για 35 περίπου λεπτά, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό.
      4. Κατόπιν προσθέτουμε τα φιλέτα, συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10΄, αποσύρουμε και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
      5. Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών και λίγο από το ζουμί του φαγητού.
      6. Περιχύνουμε το φαγητό και σερβίρουμε με επιπλέον λεμόνι.
      - Αν δεν θέλουμε να προσθέσουμε αυγολέμονο, μπορούμε να ετοιμάσουμε μια σάλτσα με αλεύρι ως εξής: Ανακατεύουμε 1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλεύρι με το χυμό των λεμονιών και αφού περιχύσουμε το φαγητό μαγειρεύουμε για 5΄ ακόμη.