Ψάρι με χόρτα αυγολέμονο
Χρόνος Μαγειρέματος45 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
4

Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 4 μερίδες ψάρι φιλέτο
- 600 γρ. χόρτα, αντίδια, σταμναγκάθι, ραδίκια
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 2 πράσα, κομμένα σε ροδέλες
- 2 κλωναράκια σέλινο, ψιλοκομμένα
- 500 ml. ζωμό λαχανικών ή νερό
- 50 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- 2 λεμόνια
- 2 αυγά
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Ζεματάμε τα χόρτα για 5΄ σε καυτό νερό και τα στραγγίζουμε.
- Σε μια πλασωτέ κατσαρόλα σωτάρουμε με το ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, τα πράσα, τα κρεμμυδάκια και το σέλινο για 2΄.
- Προσθέτουμε τα χόρτα, το ζωμό, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε το φαγητό για 35 περίπου λεπτά, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό.
- Κατόπιν προσθέτουμε τα φιλέτα, συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10΄, αποσύρουμε και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
- Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών και λίγο από το ζουμί του φαγητού.
- Περιχύνουμε το φαγητό και σερβίρουμε με επιπλέον λεμόνι.
- Αν δεν θέλουμε να προσθέσουμε αυγολέμονο, μπορούμε να ετοιμάσουμε μια σάλτσα με αλεύρι ως εξής:
Ανακατεύουμε 1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλεύρι με το χυμό των λεμονιών και αφού περιχύσουμε το φαγητό μαγειρεύουμε για 5΄ ακόμη.
