Χυλοπίτες με χωριάτικο κιμά
Χρόνος Μαγειρέματος35 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
4

Υλικά
Για τον χωριάτικο κιμά
- 400 γρ. χωριάτικο λουκάνικο
- 1 κρεμμύδι
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 250 γρ. ντομάτες
- 1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 40 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
- ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
- 2-3 κόκκους μπαχάρι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Για τις χυλοπίτες
- 400 γρ. χυλοπίτες
- 20 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
- Κεφαλοτύρι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες.
- Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες.
- Ανοίγουμε το λουκάνικο, με ένα μαχαίρι, αφαιρούμε το εξωτερικό περίβλημα και κρατάμε τον κιμά.
- Για να ετοιμάσουμε τον κιμά βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί και σωτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τον κιμά συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 4-5’.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές, τον τοματοπελτέ, τις ντομάτες, τη ζάχαρη, τα μπαχάρια, τη ρίγανη, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε τον κιμά για 25-30΄.
- Βράζουμε τις χυλοπίτες και αφού τις σουρώσουμε τις περιχύνουμε με ελαιόλαδο.
- Σερβίρουμε τις χυλοπίτες με τον χωριάτικο κιμά και τριμμένο κεφαλοτύρι.
- Μπορούμε να προσθέσουμε στον κιμά πράσο και καρότο
