use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Χυλοπίτες με χωριάτικο κιμά

  • Χρόνος Μαγειρέματος35 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
  • 4
recipe image Χυλοπίτες με χωριάτικο κιμά

Υλικά
 

Για τον χωριάτικο κιμά
  • 400 γρ. χωριάτικο λουκάνικο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 250 γρ. ντομάτες
  • 1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 40 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • 2-3 κόκκους μπαχάρι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
Για τις χυλοπίτες
  • 400 γρ. χυλοπίτες
  • 20 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
  • Κεφαλοτύρι για το σερβίρισμα

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες.
      2. Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες.
      3. Ανοίγουμε το λουκάνικο, με ένα μαχαίρι, αφαιρούμε το εξωτερικό περίβλημα και κρατάμε τον κιμά.
      4. Για να ετοιμάσουμε τον κιμά βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί και σωτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τον κιμά συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 4-5’.
      5. Προσθέτουμε τις πιπεριές, τον τοματοπελτέ, τις ντομάτες, τη ζάχαρη, τα μπαχάρια, τη ρίγανη, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
      6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε τον κιμά για 25-30΄.
      7. Βράζουμε τις χυλοπίτες και αφού τις σουρώσουμε τις περιχύνουμε με ελαιόλαδο.
      8. Σερβίρουμε τις χυλοπίτες με τον χωριάτικο κιμά και τριμμένο κεφαλοτύρι.
      - Μπορούμε να προσθέσουμε στον κιμά πράσο και καρότο