use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Κρέπες με ανθότυρο, ελιές και ντομάτα

  • Χρόνος Μαγειρέματος20 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
  • 4
recipe image Κρέπες με ανθότυρο, ελιές και ντομάτα

Υλικά
 

Για τις κρέπες
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 500 ml. γάλα φρέσκο
  • 50 ml. κρέμα γάλακτος
  • 30 gr. ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση
  • 300 γρ. ανθότυρο
  • 150 γρ. γκούντα τριμμένο
  • 2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • 80 γρ. ελιές σε φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Σ΄ένα μπωλ ανακατεύουμε με σύρμα το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τ΄αυγά, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αλάτι.
      2. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουμε ένα πηχτό χυλό.
      3. Ψήνουμε σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι τις κρέπες, γεμίζουμε κάθε κρέπα με ανθότυρο, γκούντα, ντομάτα, ελιές , ψιλοκομμένο βασιλικό και πασπαλίζουμε με πιπέρι.
      4. Τυλίγουμε σε ρολό και σερβίρουμε.
      - Μπορούμε αντί για ελιές να χρησιμοποιήσουμε πάστα ελιάς - Στη γέμιση ταιριάζουν οι πιπεριές και τ΄αλλαντικά