Κρέπες με ανθότυρο, ελιές και ντομάτα
Χρόνος Μαγειρέματος20 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
4

Υλικά
Για τις κρέπες
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 500 ml. γάλα φρέσκο
- 50 ml. κρέμα γάλακτος
- 30 gr. ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό
- 2 αυγά
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση
- 300 γρ. ανθότυρο
- 150 γρ. γκούντα τριμμένο
- 2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
- 80 γρ. ελιές σε φέτες
- 1 κουταλιά της σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σ΄ένα μπωλ ανακατεύουμε με σύρμα το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τ΄αυγά, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αλάτι.
- Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουμε ένα πηχτό χυλό.
- Ψήνουμε σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι τις κρέπες, γεμίζουμε κάθε κρέπα με ανθότυρο, γκούντα, ντομάτα, ελιές , ψιλοκομμένο βασιλικό και πασπαλίζουμε με πιπέρι.
- Τυλίγουμε σε ρολό και σερβίρουμε.
- Μπορούμε αντί για ελιές να χρησιμοποιήσουμε πάστα ελιάς
- Στη γέμιση ταιριάζουν οι πιπεριές και τ΄αλλαντικά
