Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Σουφικό Ικαρίας

  • Χρόνος Μαγειρέματος30 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
  • 4
recipe image Σουφικό Ικαρίας

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 2 μελιτζάνες
  • 2 κολοκύθια
  • 2  πιπεριές
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κρεμμύδια γλυκά
  • 150 γρ.  φασολάκια
  • 1 μεγάλη ντομάτα
  • 150 ml. κόκκινο κρασί
  • 60 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μέτρια κομμάτια και τα σωτάρουμε για 5 λεπτά με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και τα αλατίζουμε.
      2. Προσθέτουμε το κρασί και πιπέρι, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μελώσει το φαγητό για περίπου 30-35 λεπτά .
      3. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και το σουφικό τρώγεται ζεστό ή  κρύο.
      - Μπορούμε να προσθέσουμε στο φαγητό λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό και θυμάρι