Κυδώνια με χοιρινό, δαμάσκηνα και κάστανα
Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρες 20 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας1 ώρες
4

Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 1500 γρ. χοιρινό λαιμό ή μπούτι, σε μερίδες
- 4 κυδώνια, κομμένα σε φέτες
- 10 δαμάσκηνα αποξηραμένα
- 200 γρ. κάστανα, καθαρισμένα
- 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
- 150 ml. κρασί ημίγλυκο κόκκινο
- 80 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
- 500 ml. ζεστό ζωμό κρέατος ή λαχανικών
- 2 κουταλιές της σούπας τοματοπελτέ
- 1 δαφνόφυλλο
- 4 κόκκους μπαχάρι
- 2- μοσχοκάρφια
- 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το χοιρινό με το μισό ελαιόλαδο να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε για 5’ το σοτάρισμα, προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη, το δενδρολίβανο, το δαφνόφυλλο, πιπέρι και αλάτι και τον ζωμό.
- Σιγοβράζουμε το χοιρινό για περίπου μία ώρα.
- Μεταφέρουμε το κρέας σε γάστρα χωρίς τη σάλτσα, προσθέτουμε στη γάστρα τα κυδώνια, τα κάστανα.
- Όση σάλτσα περίσσεψε από το χοιρινό, την αναμειγνύουμε με το κρασί και τον τοματοπελτέ, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και περιχύνουμε το περιεχόμενο της γάστρα.
- Ψήνουμε για 60’ στους 180ο C , κατόπιν προσθέτουμε τα δαμάσκηνα, ψήνουμε για επιπλέον 15’ και σερβίρουμε.
Μπορούμε αντί για δαμάσκηνα να προσθέσουμε χουρμάδες
