use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Κυδώνια με χοιρινό, δαμάσκηνα και κάστανα

  • Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρες 20 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας1 ώρες
  • 4
recipe image Κυδώνια με χοιρινό, δαμάσκηνα και κάστανα

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 1500 γρ. χοιρινό λαιμό ή μπούτι, σε μερίδες
  • 4 κυδώνια, κομμένα σε φέτες
  • 10 δαμάσκηνα αποξηραμένα
  • 200 γρ. κάστανα, καθαρισμένα
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 150 ml. κρασί ημίγλυκο κόκκινο
  • 80 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
  • 500 ml. ζεστό ζωμό κρέατος ή λαχανικών
  • 2 κουταλιές της σούπας τοματοπελτέ
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 4 κόκκους μπαχάρι
  • 2- μοσχοκάρφια
  • 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το χοιρινό με το μισό ελαιόλαδο να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
      2. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε για 5’ το σοτάρισμα, προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη, το δενδρολίβανο, το δαφνόφυλλο, πιπέρι και αλάτι και τον ζωμό.
      3. Σιγοβράζουμε το χοιρινό για περίπου μία ώρα.
      4. Μεταφέρουμε το κρέας σε γάστρα χωρίς τη σάλτσα, προσθέτουμε στη γάστρα τα κυδώνια, τα κάστανα.
      5. Όση σάλτσα περίσσεψε από το χοιρινό, την αναμειγνύουμε με το κρασί και τον τοματοπελτέ, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και περιχύνουμε το περιεχόμενο της γάστρα.
      6. Ψήνουμε για 60’ στους 180ο C , κατόπιν προσθέτουμε τα δαμάσκηνα, ψήνουμε για επιπλέον 15’ και σερβίρουμε.
      Μπορούμε αντί για δαμάσκηνα να προσθέσουμε χουρμάδες