Tας κεμπάπ με μοσχάρι
- Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρες 20 λεπτά
- Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
- 4
Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 1200 γρ. μοσχάρι, κιλότο ή ελιά
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 4 ώριμες ντομάτες
- 1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
- 200 ml ζωμό κρέατος
- 100 ml ημίγλυκο κόκκινο κρασί
- 50 ml Ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό
- ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 4 κόκκους μπαχάρι
- 1 μικρό ξυλάκι κανέλα
- 1-2 μοσχοκάρφια
- 1 δαφνόφυλλο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Κόβουμε το μοσχάρι σε μέτρια κομμάτια.
- Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το μοσχάρι, σταδιακά και πολύ καλά από όλες τις πλευρές.
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 3-4’.
- Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τον τοματοπελτέ.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το δαφνόφυλλο, το ζωμό, τις ντομάτες τριμμένες, αλάτι και πιπέρι.
- Σιγομαγειρεύουμε για περίπου μία ώρα μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το μοσχάρι.
- Σερβίρουμε με πατάτες ή ρύζι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Το τας κεμπάπ μπορεί να μαγειρευτεί και με αρνάκι