use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Tας κεμπάπ με μοσχάρι

  • Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρες 20 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
  • 4
recipe image Tας κεμπάπ με μοσχάρι

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 1200 γρ. μοσχάρι,  κιλότο ή ελιά
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 ώριμες ντομάτες
  • 1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
  • 200 ml ζωμό κρέατος
  • 100 ml ημίγλυκο κόκκινο κρασί
  • 50 ml Ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 4 κόκκους μπαχάρι
  • 1 μικρό ξυλάκι κανέλα
  • 1-2 μοσχοκάρφια
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Κόβουμε το μοσχάρι σε μέτρια κομμάτια.
      2. Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το μοσχάρι, σταδιακά και πολύ καλά από όλες τις πλευρές.
      3. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 3-4’.
      4. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τον τοματοπελτέ.
      5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το δαφνόφυλλο, το ζωμό, τις ντομάτες τριμμένες, αλάτι και πιπέρι.
      6. Σιγομαγειρεύουμε για περίπου μία ώρα μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το μοσχάρι.
      7. Σερβίρουμε με πατάτες ή ρύζι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
      - Το τας κεμπάπ μπορεί να μαγειρευτεί και με αρνάκι