Μελιτζάνες γεμιστές με πιπεριά Φλωρίνης και φέτα
- Χρόνος Μαγειρέματος30 λεπτά
- Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
- 4
Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 4 μελιτζάνες τσακώνικες
- 3 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
- 200 γρ. πικάντικη φέτα
- 80 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι λευκό
- ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ή θυμάρι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις τρυπάμε σε πολλά σημεία με πιρούνι και τις ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν εσωτερικά καλά.
- Στη συνέχεια, χαράζουμε την πάνω πλευρά με ένα μαχαιράκι και με ένα κουτάλι αφαιρούμε την ψίχα τους δημιουργώντας ένα βαθούλωμα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε ελαφρά την ψημένη ψίχα από τις μελιτζάνες, τις πιπεριές, την τριμμένη φέτα, το θυμάρι ή τη ρίγανη, το πιπέρι, αλάτι και το μισό ελαιόλαδο.
- Γεμίζουμε τις ψημένες μελιτζάνες με το μίγμα, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι.
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πιπεριές Φλωρίνης ψητές ή τουρσί.