Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Μελιτζάνες γεμιστές με πιπεριά Φλωρίνης και φέτα

  • Χρόνος Μαγειρέματος30 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
  • Μερίδες 4
recipe image Μελιτζάνες γεμιστές με πιπεριά Φλωρίνης και φέτα

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 4 μελιτζάνες τσακώνικες
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
  • 200 γρ. πικάντικη φέτα
  • 80 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι λευκό
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ή θυμάρι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις τρυπάμε σε πολλά σημεία με πιρούνι και τις ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν εσωτερικά καλά.
  2. Στη συνέχεια, χαράζουμε την πάνω πλευρά με ένα μαχαιράκι και με ένα κουτάλι αφαιρούμε την ψίχα τους δημιουργώντας ένα βαθούλωμα.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε ελαφρά την ψημένη ψίχα από τις μελιτζάνες, τις πιπεριές, την τριμμένη φέτα, το θυμάρι ή τη ρίγανη, το πιπέρι, αλάτι και το μισό ελαιόλαδο.
  4. Γεμίζουμε τις ψημένες μελιτζάνες με το μίγμα, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι.
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πιπεριές Φλωρίνης ψητές ή τουρσί.