use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Μελιτζάνες γεμιστές με πιπεριά Φλωρίνης και φέτα

  • Χρόνος Μαγειρέματος30 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
  • 4
recipe image Μελιτζάνες γεμιστές με πιπεριά Φλωρίνης και φέτα

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 4 μελιτζάνες τσακώνικες
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
  • 200 γρ. πικάντικη φέτα
  • 80 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι λευκό
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ή θυμάρι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις τρυπάμε σε πολλά σημεία με πιρούνι και τις ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν εσωτερικά καλά.
      2. Στη συνέχεια, χαράζουμε την πάνω πλευρά με ένα μαχαιράκι και με ένα κουτάλι αφαιρούμε την ψίχα τους δημιουργώντας ένα βαθούλωμα.
      3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε ελαφρά την ψημένη ψίχα από τις μελιτζάνες, τις πιπεριές, την τριμμένη φέτα, το θυμάρι ή τη ρίγανη, το πιπέρι, αλάτι και το μισό ελαιόλαδο.
      4. Γεμίζουμε τις ψημένες μελιτζάνες με το μίγμα, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι.
      - Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πιπεριές Φλωρίνης ψητές ή τουρσί.