use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Μελιτζάνες τσακώνικες γεμιστές με τυρί

  • Χρόνος Μαγειρέματος20 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας50 λεπτά
  • 4
recipe image Μελιτζάνες τσακώνικες γεμιστές με τυρί

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 8 τσακώνικες μελιτζάνες
  • 300 γρ. τυρί φέτα
  • 150 γρ. γραβιέρα
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 2 πιπεριές φλωρίνης τουρσί
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο βασιλικό
  • 60 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
  • 1 κουταλιά της σούπας φρυγανιά
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
  • Πιπέρι
  • Αλάτι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C.
      2. Με ένα μαχαίρι χαράζουμε τις μελιτζάνες σε 2-3 σημεία από την επάνω πλευρά και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί,ραντίζουμε με το μισό ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για περίπου 35-40’.
      3. Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τη γραβιέρα και τη φέτα θρυμματισμένη, προσθέτουμε το μπούκοβο, πολτοποιημένα τα σκόρδα, τις πιπεριές και το βασιλικό ψιλοκομμένα, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο , αλάτι και πιπέρι.
      4. Έχουμε βγάλει τις μελιτζάνες από το φούρνο, τις πιέζουμε με ένα πιρούνι ίσα-ίσα να ανοίξουν στα σημεία που τις χαράξαμε και γεμίζουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε.
      5. Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και ψήνουμε στους 200ο για 20’.
      Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα είδη της μελιτζάνας