Milkshake με καραμέλα, ελαιόλαδο και αλάτι
Χρόνος Μαγειρέματος10 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
4

Υλικά
Για την καραμέλα
- 80 γρ. ζάχαρη
- 120 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
- 15 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
- Ελάχιστο χοντρό αλάτι
Για το milkshake
- 600 γρ. παγωτό βανίλια
- 250 ml γάλα
- 150 γρ. φυτική σαντιγί
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Η καραμέλα
- Ζεσταίνουμε ελαφρά την φυτική κρέμα.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη να λιώσει και προσέχουμε να μη μας καεί.
- Αποσύρουμε και προσθέτουμε την φυτική κρέμα, τοποθετούμε ξανά το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ρευστή καραμέλα.
- Αποσύρουμε, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και τέλος προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι. Αφήνουμε την καραμέλα να κρυώσει.
- Το milkshake
- Στο μπλέντερ βάζουμε το παγωτό, τη μισή ποσότητα της καραμέλας και το γάλα, τα χτυπάμε καλά για μερικά λεπτά.
- Σερβίρουμε το milkshake σε 4 ποτήρια, γαρνίρουμε με σαντιγί και με την υπόλοιπη καραμέλα.
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλες γεύσεις παγωτού
