use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Μπουρέκι Χανιώτικο

  • Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρες
  • Χρόνος Προετοιμασίας40 λεπτά
  • 4
recipe image Μπουρέκι Χανιώτικο

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
  • 40 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
  • Σουσάμι
Για τη γέμιση
  • 1000 γρ. πατάτες
  • 800 γρ. κολοκύθια
  • 3 αυγά
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 100ml γάλα
  • 500 γρ. ανθότυρο
  • 250 γρ. γραβιέρα
  • 1 μικρό ματσάκι δυόσμο
  • 30 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Κόβουμε τα κολοκυθάκια, τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες και ψιλοκόβουμε το δυόσμο.
      2. Λαδώνουμε ένα ευρύχωρο ταψί και στρώνουμε μέσα τα μισά φύλλα, τα οποία λαδώνουμε κάθε φορά.
      3. Αλατίζουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια.
      4. Στρώνουμε τις πατάτες ομοιόμορφα επάνω στο φύλλο και πασπαλίζουμε με τη μισή γραβιέρα και το μισό δυόσμο.
      5. Επάνω προσθέτουμε το ανθότυρο και τέλος τα κολοκυθάκια, τα οποία πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο δυόσμο και τη γραβιέρα.
      6. Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα, αλάτι και πιπέρι.
      7. Περιχύνουμε με αυτό το μείγμα τα κολοκυθάκια και κλείνουμε το μπουρέκι με τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία λαδώνουμε κάθε φορά.
      8. Αλείφουμε την επιφάνεια με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
      9. Ψήνουμε στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου στους 180ο C για 50-60 λεπτά και σερβίρουμε.
      - Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φύλλο σφολιάτας - Μπορούμε εκτός από δυόσμο να προσθέσουμε και άνηθο