Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ντοματοκεφτέδες

  • Χρόνος Μαγειρέματος15 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας30 λεπτά
  • 4
recipe image Ντοματοκεφτέδες

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 250 γρ. σφιχτές ντομάτες
  • 1 κολοκυθάκι
  • 2 λιαστές ντομάτες
  • 2 φρέσκα  κρεμμύδια
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 80 γρ. αλεύρι αυτοδιογκούμενο
  • ½  κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλιά της σούπας δυόσμο
  • 1 κουταλιά της σούπας βασιλικό
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • 250 ml  Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Kλασικό

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες σε καρέ, τις αλατίζουμε και τις βάζουμε σε τρυπητό για 10 λεπτά.
      2. Τρίβουμε το κολοκυθάκι και το πιέζουμε με τα χέρια μας να βγάλει τα υγρά του.
      3. Σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και όλα τα μυρωδικά, προσθέτουμε τις ντομάτες, το κολοκυθάκι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
      4. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι, πιπέρι και αλάτι, ανακατεύουμε το μείγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο  10’.
      5. Τηγανίζουμε τους ντοματοκεφτέδες,  σε ευρύχωρο τηγάνι , ρίχνοντας κουταλιά-κουταλιά το μείγμα στο καυτό ελαιόλαδο.
      - Μπορούμε να προσθέσουμε στους ντοματοκεφτέδες 100 γρ. σκληρό τυρί τριμμένο